Δένδιας από την 112 Πτέρυγα Μάχης: Αυξάνεται το πτητικό επίδομα – Είμαστε ευγνώμονες

«Έχουμε θρηνήσει από το 1977 συνολικά 19 ιπτάμενους τους οποίους τιμάμε και τους οποίους δεν ξεχνάμε»
Στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ)- της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων, για ό,τι κάνουν για την πατρίδα. Όπως είπε, η αποστολή των πληρωμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί γενναιότητα και αυταπάρνηση. Τόνισε ότι αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις προχθές με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη. Πρόσθεσε ότι από το 1977 χάθηκαν 19 ιπτάμενοι «τους οποίους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε».
«Η πολιτεία είναι δίπλα σας, σας υποστηρίζει», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι οι ενέργειες για προμήθεια νέων αεροσκαφών κα αναβάθμιση υπαρχόντων θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό. Ακόμα είπε ότι θα υπογραφεί ΚΥΑ για την αύξηση του πτητικού επιδόματος χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Aναλυτικά η δήλωση του κ. Δένδια:

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η αποστολή των πληρωμάτων των αεροσκαφών, των πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτεί επαγγελματισμό, απαιτεί γενναιότητα και απαιτεί αυταπάρνηση. Αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις προχθές με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω λοιπόν για μια ακόμη φορά να εκφράσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων τα συλλυπητήρια καταρχήν στις οικογένειές τους, στις βιολογικές τους οικογένειες αλλά και σε εσάς και την ευρύτερη οικογένεια τους.

Ξέρετε καλά ότι δεν είναι λίγοι οι πεσόντες σε αποστολές αεροπυρόσβεσης. Έχουμε θρηνήσει από το 1977 συνολικά 19 ιπτάμενους τους οποίους τιμάμε και τους οποίους δεν ξεχνάμε. Ο Ιωάννης Μεθενίτης, ο Μηνάς Ατσαλάκης, ο Δημήτριος Διάνος, ο Αθανάσιος Μπεσλεμές, Στέφανος Κουρέλιας, Στέργιος Κωτούλας, Μιχαήλ Ζιώτας, Χαράλαμπος Λιάσκος, Νικόλαος Γεωργίου Χαράλαμπος, Σκαμαγκούλης, Ιωάννης, Επιτροπάκης Στυλιανός Κελετσέκης, Κωνσταντίνος Παλαμιώτης, Ιωάννης Μυλωνάς, Ιωάννης Σκαρασάββας, Δημήτριος Στοϊλίδης, Ιωάννης Χατζούδης και βέβαια ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης.

Η προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας είναι διαρκής, είναι συνεχής και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η πολιτεία, η κοινωνία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας, σας υποστηρίζει.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εδώ, οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών CL515 και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων CL415 θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Επίσης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού, η οποία είχε ανακοινωθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τρεις ώρες πριν από το δυστύχημα στην Κάρυστο, θα υπογράψω άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών για την αύξηση του πτητικού επιδόματος των χειριστών των εναερίων μέσων πυρόσβεσης.

Γενικά όμως θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήρια του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας, του Υπουργείου, της Κυβέρνησης για ό,τι κάνετε για την πατρίδα. Εργάζεστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρούν, να συντρέχουν αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης».

Δένδιας από την 112 Πτέρυγα Μάχης: Αυξάνεται το πτητικό επίδομα – Είμαστε ευγνώμονες

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο