ΥΠΕΘΑ: Σενάριο για Φλώρο στη θέση Χαρδαλιά – Ντόμινο εξελίξεων και έκτακτες κρίσεις στο Πεντάγωνο

Η υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής και η παραίτηση

Με δεδομένο ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, είναι αυτονόητο ότι προσεχώς θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Άμυνας.

Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί για σήμερα (1/8/23) στις 14:00 συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ως διάδοχος του κ. Χαρδαλιά στη θέση του υφυπουργού Άμυνας εμφανίζεται ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Όπως γίνεται αντιληπτό, σε μια τέτοια περίπτωση θα δρομολογηθούν έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η πορεία του Φλώρου

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ανέλαβε τον Μάρτιο του 2014 τη θέση του διευθυντή της Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΓΕΣ. Τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους έγινε διευθυντής Α’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ και προήχθη στον βαθμό του υποστράτηγου. Το 2017 ανέλαβε καθήκοντα επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ, προήχθη σε αντιστράτηγο, έγινε υπαρχηγός και το 2020 ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδές του σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ, για έναν ακόμα χρόνο, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 16 Ιανουαρίου του 2023, υπό τον πρωθυπουργό.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο