Βίντεο: ΟΥΚάδες σε κοινή άσκηση με ειδικές δυνάμεις από τη Βόρεια Μακεδονία

Συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις ‘Ενοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας διεξήχθη 10 έως την 21 Ιουλίου, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Ζ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ με αντίστοιχα πλωτά μέσα ενώ η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας συμμετείχε με 12 στελέχη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη», καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής και κατά τη διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα αμφίβιων επιχειρήσεων, κολύμβησης μάχης και καταδύσεων.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη συνεκπαίδευση, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2023 μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, και αποσκοπούσε στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων.

 

31_jul_04_001-9
31_jul_04_001-10
31_jul_04_001-11
31_jul_04_001-12
31_jul_04_001-14
31_jul_04_001-13
31_jul_04_001-5
31_jul_04_001-15

 

Βίντεο: ΟΥΚάδες σε κοινή άσκηση με ειδικές δυνάμεις από τη Βόρεια Μακεδονία

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο