Δεξαμενόπλοια: Ασφαλιστικά παίγνια της Ρωσίας με σύμμαχο την Ινδία

Στα δεξαμενόπλοια μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου προς την Ινδία φαίνεται να εστιάζεται το ενδιαφέρον αρκετών ασφαλιστικών εταιρειών της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, επιπλέον τρεις ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες υπέβαλαν πρόσφατα αίτηση στην Ινδία για να παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη σε δεξαμενόπλοια που προσεγγίζουν ινδικούς λιμένες.

Πρόκειται για τις εταιρείες Sberbank Insurance, Ugoria Insurance Group και ASTK Insurance Company. Σημειώνεται ότι το Νέο Δελχί έχει ήδη εγκρίνει τα αιτήματα πέντε ασφαλιστικών εταιρειών της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις εταιρείες υπόκεινται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Ινδίας υπογραμμίζει ότι λαμβάνει υπόψη μόνο τις κυρώσεις του ΟΗΕ για τις αποφάσεις της.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Μόσχας για να παρακάμψει τους ολοένα και αυξανόμενους ελέγχους των ΗΠΑ και της ΕΕ στις εξαγωγές ρωσικού αργού. Επίσης, αποτελεί «απάντηση» στο ανώτατο όριο τιμών που έθεσε η G7 για τη ναύλωση πλοίων και την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης από εταιρείες της Δύσης.

Τέλος, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις βλέψεις της Μόσχας να διατηρήσει τις ροές ρωσικού αργού προς την Ινδία. Άλλωστε, η Ινδία αναδείχθηκε ο κορυφαίος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου για τρίτο συναπτό έτος, εκμεταλλευόμενη τις μειωμένες τιμές λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις