Διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά: Σε άνοδο ο προβλήτας Ι, σε πτώση οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

Διαφορετικές είναι οι επιδόσεις των προβλητών Ι, ΙΙ και ΙΙΙ στον Πειραιά. Ο προβλήτας Ι του ΟΛΠ σημειώνει άνοδο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, σε αντίθεση με τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ / PCT που σημειώνουν πτώση.

Ειδικότερα, στο 9μηνο του έτους, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ κατέγραψε αύξηση 16,6% στη συνολική διακίνηση (από 399.285 TEU σε 465.584 TEU).

Η εν λόγω αύξηση προέρχεται από αυξημένη διακίνηση στο εγχώριο φορτίο 29,2% (από 69.091 σε 89.246 TEU), όσο και από την αύξηση του φορτίου μεταφόρτωσης κατά 14% (από 330.194 TEU σε 376.338 TEU).

Αντίθετα, την ίδια περίοδο, στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ διακινήθηκαν 3,66 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, σημειώνοντας οριακή πτώση 1%.

Στο 10μηνο του έτους, δηλαδή την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος, σημειώθηκε πτώση 1,9%, καθώς διακινήθηκαν 4,025 εκατ. εμπορευματοκιβώτια έναντι 4,103 πέρσι.

Όπως όλα δείχνουν και λόγω εξωγενών παραγόντων, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά και στο σύνολο του έτους αναμένεται μικρότερη από πέρσι.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λινοπεράματα το πλοίο της Greenpeace

Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Δήμου Μαλεβιζίου Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου πλέει από το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο “Rainbow Warrior” της Greenpeace. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το διάσημο σκαρί της περιβαλλοντικής οργάνωσης και έσπευσαν να το φωτογραφίσουν απαθανατίζοντάς

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές