Διαμαρτυρία Π.Ο.Λ για την επανέναρξη των συμβουλίων μεταθέσεων… με τα νέα δεδομένα

Παραθέτουμε ανακοίνωση ΠΟΛ

 

  Μετά την διακοπή των συμβουλίων των τακτικών μεταθέσεων κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2022 και κατόπιν της ψήφισης νέας διάταξης  (άρθρο 76 του ν. 4926/20-04-22)  για την διενέργεια τακτικών μεταθέσεων μέχρι του ορίου των δεσμευθεισών πιστώσεων, ξεκινάει άμεσα, σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, η διενέργεια συμβουλίων μεταθέσεων για την μετάθεση περίπου 500 στελεχών με μια άγνωστη διαδικασία και με άγνωστα κριτήρια.

            Σύμφωνα με το άρθρο 76 του πρόσφατου νόμου του ΥΝΑΝΠ  εφόσον δεν επαρκούν οι δεσμευθείσες πιστώσεις για την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ύστερα από εισήγηση του Αρχηγού Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ,  θα ορίζεται η διαδικασία που ακολουθείται, το ποσό, το ποσοστό, ο τρόπος κατανομής των πιστώσεων καθώς και το ποσοστό ανά κατηγορία των υπό μετάθεση στελεχών. Τα προαναφερόμενα θα ισχύουν και για τη διαδικασία τακτικών μεταθέσεων για στελέχωση υποστελεχωμένων υπηρεσιών που προβλέπεται στο ίδιο άρθρο καθώς και ότι είναι δυνατή η πραγματοποίηση μίας ή και των δύο διαδικασιών ανά έτος.

            Στην ουσία θα διενεργηθούν μεταθέσεις κατόπιν Υπουργικής απόφασης την οποία ουδείς γνωρίζει, χωρίς μάλιστα να έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της τα στελέχη και βάσει  της προγενέστερης δήλωσης  προτίμησης υπηρεσιών κατά το μήνα Νοέμβριο 2021. Θα πρέπει να τονιστεί πως η δήλωση των 8 υπηρεσιών επιλογής από τα στελέχη , βασίστηκε σε πίνακα μορίων που συμπεριλαμβάνει το σύνολο των στελεχών και όχι μόνο αυτών που τελούν υπό μετάθεση. Με τον τρόπο αυτό στερούνται της δυνατότητας να υπολογίσουν βάσει των μορίων τους  τις βέλτιστες για αυτούς επιλογές Υπηρεσιών ,όπως κανονικά αυτό προβλέπεται. Καθίσταται σαφές πως η δήλωση επιλογής των στελεχών βασίστηκε σε ένα άλλο καθεστώς μεταθέσεων το οποίο όμως διακόπηκε με εντολή ΥΝΑΝΠ τον Φλεβάρη του 2022.

            Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών εκφράσαμε την αντίθεση μας ,εκπροσωπώντας τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ , στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά την διαδικασία της ψήφισης του άρθρου 76 ν. 4926/22   (εδώ)  τονίζοντας  ότι το εν λόγω άρθρο αντί να απλουστεύει την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων, την κάνει πολύπλοκη , αυθαίρετη και πρακτικά  καταργεί την όσα έχουν νομοθετηθεί για τις τακτικές μεταθέσεις με το ΠΔ 11/21 αφού προβλέπεται πως είναι δυνατή η πραγματοποίηση και των δύο διαδικασιών. Στην ουσία καταλύεται κάθε έννοια αξιοκρατίας, αφού είναι δυο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες με διαφορετικά ανά περίπτωση αποτελέσματα αναλόγως με ποια διαδικασία θα εκτελεστεί πρώτη.

            Είναι πασιφανές πλέον ότι το άρθρο 76 θα ενεργοποιείται κάθε έτος καθώς δεν θα υπάρχει ελλείψει πιστώσεων η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων όπως αυτή προβλέπεται από το ΠΔ 11/21.

            Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την συνάντηση μας με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και την Δ.Π. την 9η Δεκεμβρίου του 2021 μας ενημέρωσαν ότι γνωρίζουν για τον μεγάλο όγκο μεταθέσεων που προκύπτουν με την εφαρμογή του ΠΔ 11 /21 και έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση όλων των μεταθέσεων οι οποίες ξεπερνούν τις 2.000 . Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα τι άλλαξε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και οι πιστώσεις δεν επαρκούν και γιατί καταλήξαμε μετά από 2 νόμους του ΥΝΑΝΠ 4504/2017 και  4676/2020 ,ένα ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 να χρειαστεί και νέος νόμος 4926/22 προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των μεταθέσεων;

            Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών έχουμε καταθέσει επανειλημμένα τη θέση μας  πως αποτελεί  επιτακτική ανάγκη η αλλαγή του καθεστώτος των μεταθέσεων με την κατάργηση όλων των διατάξεων των νόμων  4504/2017, 4676/2020 κατ΄επέκταση  και του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021 και η θέσπιση εντός εξαμήνου ενός νέου ΠΔ Μεταθέσεων αντίστοιχο με των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας ως αποτέλεσμα συνεργασίας των συνδικαλιστικών φορέων ,της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Η νέα διάταξη τροποποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία των μεταθέσεων και  αποτελεί μία παραδοχή ότι το υπάρχον σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς στην ουσία είναι ακόμη ένα μπάλωμα, προκειμένου να γίνουν οι μεταθέσεις που «επιθυμούνται» χωρίς κανένα κριτήριο καταργώντας πρακτικά όσες διατάξεις προστάτευαν τα στελέχη αφού ο εκάστοτε Υπουργός με μια απόφαση του μεταθέτει όποτε θέλει όποιον θέλει και όπως λέει η παροιμία του σοφού λαού μας «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει»!

Παράλληλα ενημερώνουμε τα στελέχη ότι το  σύνολο των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ , ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 ήταν κάθετα αντίθετο προς την διάταξη συμπλέοντας με τις δίκαιες θέσεις μας για αξιοκρατία και ισονομία και για την πληρέστερη ενημέρωση σας αναρτήσαμε (εδώ) τις θέσεις όλων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του κ. Υπουργού  συμπεριλαμβάνοντας και βιντεοληπτικά αποσπάσματα.

Εν αγνοία των στελεχών ξεκινάει άμεσα διαδικασία 500 περίπου μεταθέσεων – Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (omospondia.gr)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρομά προσπάθησαν να «πατήσουν» με αυτοκίνητο λιμενικούς στην Γλυφάδα – Άνοιξαν πυρ στα λάστιχα οι λιμενικοί

Πυρ κατά αυτοκινήτου που επέβαιναν Ρομά που διαπιστώθηκε πως αφαιρούσαν καταλύτες αυτοκινήτων άνοιξε λιμενικός το μεσημέρι του Σαββάτου (28/5), στην Γλυφάδα. Ο λιμενικός εντόπισε τους τέσσερις Ρομα να αφαιρούν καταλύτη από όχημα στην οδό Διαδόχου Παύλου. Όταν τους ζήτησε να

Τι γίνεται με το Ε.Σ.Ο.Θ.Ε : Μια οφειλόμενη ενημέρωση …

Αυτές τις μέρες που ο  εξ’ ανατολών γείτονας βρίσκεται σε δύσκολη διπλωματική θέση, εκτός των άλλων προκλητικών ενεργειών σταθερά εργαλειοποιεί και το μεταναστευτικό ζήτημα, για να ασκήσει πίεση στη χώρα μας αναφορικά με την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων μας. Παλιά

Η ΠΕΑΛΣ πάει στο Primer Music Festival, στις 8 και 9 Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Νερού

Η ΠΕΑΛΣ εξασφάλισε 200 προσκλήσεις για τη δωρεάν είσοδο των μελών της και των οικογενειών τους στην απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία, τo Primer Music Festival, το μεγαλύτερο dance και urban music φεστιβάλ της χώρας, που ενώνει όλους τους λάτρεις της χορευτικής

Πασσάκος Σ. Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ: Άφαντοι όλοι για τη μετατροπή των υπό μετάθεση στελεχών Λ.Σ σε δεκαδικούς αριθμούς και σε 13 κατηγορίες…περίπατο ανάγκες υπηρεσίας και στελεχών …υπάρχει κατηγορία με 0,14 μεταθέσεις και οδοιπορικά 207 ευρώ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ www.limenikirota.eu  ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σ.  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ   Ηράκλειο 28-05-2022 Ενημερώνω οτι 4.345 στελέχη εντάσσονται στη διαδικασία τακτικών μεταθέσεων έτους 2022 εκ της οποίας πάνε <<ΠΕΡΙΠΑΤΟ>> οι ανάγκες  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και κυρίως των ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Υπαρχουν προς διάθεση οδοιπορικών  μόνο 300.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 200 μεταθεσεις