Κοινή ανακοίνωση Π.Ε.Α.Λ.Σ -Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Η ισχύς εν τη Ενώση…

Πειραιάς, 13-05-2022

Αριθμ. Πρωτ.:01/2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι στις 12-05-2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΑΛΣ και της ΕΑΑΛΣ στα γραφεία της ΠΕΑΛΣ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα με ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων για μια συνεργασία που θα αναπτύξει έτι περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία Αξιωματικών Λ.Σ..

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η από κοινού διεκδίκηση ζητημάτων που περιλαμβάνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος καθώς και θεμάτων που απασχολούν όλα τα εν αποστρατεία στελέχη Λ.Σ..

Παράλληλα αποφασίστηκε η από κοινού οργάνωση δράσεων που θα κατατείνουν στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Το μήνυμα που εκπέμπεται από αυτή μας τη συνάντηση είναι ότι εκπροσωπώντας τα 8.000 μέλη μας θέτουμε σε νέα βάση τη συνεργασία μας, καταθέτουμε προτάσεις, στηρίζουμε θετικές προσπάθειες και δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι κανενός.

Σε κάθε περίπτωση, κοινή συνισταμένη για τα ανωτέρω αποτελεί η αγάπη για το Λιμενικό Σώμα και ο σεβασμός στην προσφορά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν οι Αξιωματικοί Λ.Σ..

Η συναδελφικότητα, η συνεργατικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στον ρόλο ενός έκαστου αποτελεί το εφαλτήριο αυτής της νέας συνεργασίας και κοινής προσπάθειας.

Για το Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ                                         Για το Δ.Σ. της ΕΑΑΛΣ

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας                   Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ   Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ    Σταύρος ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ  Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Η Βυζαντινή Χορωδία ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στο αίθριο ΥΝΑΝΠ