Διεθνής αγώνας Spetses Classic Yacht Regatta στις Σπέτσες

Aπό τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στις Σπέτσες ο διεθνής αγώνας κλασσικών και παραδοσιακών σκαφών Σπετσών, Spetses Classic Yacht Regatta.

Από το 2011, ο δημοφιλής αγώνας έχει εξελιχθεί σε θεσμό και φιλοξενείται σε ένα νησί με μακρόχρονη ναυτική παράδοση. Πλέον, η δράση Spetses Classic Yacht Regatta είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα αλλά και ο σημαντικότερος ναυταθλητικός αγώνας σε όλη τη Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων, η ενδιαφέρουσα ναυταθλητική δράση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες κλασσικών σκαφών και καϊκιών, με συμμετέχοντες και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι δημιουργούν μία ισχυρή τουριστική κίνηση στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στους αγώνες πάνω από 75 σκάφη και 400 μέλη πληρώματος, προσφέροντας στους θεατές ένα εκπληκτικό θέαμα αγώνων υψηλού επιπέδου, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που τιμά τον ναυταθλητισμό και την τέχνη της ξυλοναυπηγικής.

Τα σπάνια σκαριά και τα κλασσικά σκάφη, τα ελληνικά παραδοσιακά καΐκια και τα λατίνια, με τη μοναδικότητα της κατασκευής τους, συναντώνται σε μία ανεπανάληπτη δράση, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στα παραδοσιακά καρνάγια του Περάματος, της Σύρου, της Κοιλάδας και των Σπετσών.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας

 Με το από 01-04-2022 Προεδρικό Διάταγμα «Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας», το οποίο εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υποπερ. ββ) της περ. β) και της υποπερ. ββ) της περ. γ) της παρ. 2

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις αυξήσεις στις τιμές

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά – Στις 11:00 η κινητοποίηση Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  οργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών. Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%,

Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο -Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και την Τρίτη

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου. Οι περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα για φωτιά την Τρίτη (5/7) είναι η Αττική, η Στερεά

Καταγγελία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εργοδότες δίνουν οδηγίες για παραβίαση ωραρίου

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει «ανορθογραφίες» στην πρεμιέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας Σε καταγγελία για «παρατράγουδα» όσον αφορά το μέτρο της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας προχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μεταφέροντας μαρτυρίες εργαζομένων για οδηγίες παραβίασης του ωραρίου. Συγκεκριμένα η καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για: