Διεθνοποιεί την τουρκική παραβατικότητα η Αθήνα — Το «μολών λαβέ» των Ελλήνων ιπταμένων προς την Άγκυρα

Την ατμόσφαιρα των απειλών που καλλιεργεί συστηματικά η Άγκυρα με στόχο τον εκφοβισμό της Αθήνας καταγγέλλει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος μέσω της ιταλικής τηλεόρασης διεθνοποιεί για ακόμα μια φορά τον τουρκικό αναθεωρητισμό, ως κίνδυνο για την αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου.

«Φοβάμαι ότι πλέον δημιουργείται μια διαρκής στάση αμφισβήτησης όχι μόνο κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνολικά ενός τρόπου αντιμετώπισης των σχέσεων μεταξύ των χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε ακόμα μια επίδειξη αντι-συμμαχικής συμπεριφοράς, η Τουρκία μετά τη συνάντηση Ερντογάν- Στόλτενμπεργκ, αντιστρέφει την πραγματικότητα, κατηγορώντας την Ελλάδα ως επιθετική δύναμη.

«Κατά τη συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκαν οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είναι η Τουρκία εκείνη που αύξησε την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο για την Ελλάδα να ενεργήσει με σύνεση και να διεξάγει διάλογο» αναφέρει η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας.

«Η χώρα δεν τρομοκρατείται και δεν πανικοβάλλεται. Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα, μια δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, είναι έτοιμη ν’ ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση», τόνισε στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, τήρησε και πάλι ίσες αποστάσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

«Αναμένω από τις δύο χώρες να επιλύσουν αυτές τις διαφορές σε πνεύμα καλής συνεργασίας και συμμαχίας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να μειωθούν οι εντάσεις και να επιλυθούν αυτές οι διαφορές απόψεων», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τη θέση ότι η Ελλάδα οφείλει να επεκτείνει άμεσα τα χωρικά της ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο στα 12 ναυτικά μίλια επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα πρόκειται για ένα διπλό μήνυμα. Από τη μια αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε όσα με βάση το Διεθνές Δίκαιο δικαιούμαστε. Και ταυτόχρονα ισχυρής βούλησης να επιλύσουμε το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στη βάση του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να συναινέσει σε διάλογο υπό τους τουρκικούς όρους, διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η Τουρκία λοιπόν δημιουργεί προβλήματα γιατί δεν δέχεται το Διεθνές Δίκαιο όταν δεν τη συμφέρει…Γι` αυτό και δεν έχει νόημα πια ο “διάλογος” μαζί της. Τώρα μοιάζει περισσότερο με «διάλογος με πειρατή»», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Η νομιμότητα είναι η απάντηση κατά του αναθεωρητισμού τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επίσης μίλησε στο συνέδριο του δικηγορικού συλλόγου Λευκωσίας.

«Το κοινό συμφέρον, το διεθνές δίκαιο, ο διάλογος μέσα στα πλαίσια καλής γειτονίας και σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας, οι ευρωπαϊκές αρχές και αποφάσεις, πρέπει να μετατραπούν στο ισχυρό μας διπλωματικό όπλο», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μήνυμα αποτροπής από τον σμηναγό της ομάδας Ζευς, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Είμαστε οι κυρίαρχοι των αιθέρων, για όποιον τολμήσει «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», ημέρα και νύχτα», δήλωσε ο Σμηναγός Ιπτάμενος Δημήτρης Τζάλης.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο