Δικογραφία για Πολυτεχνειούπολη: Διάλογοι και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών

Τα 32 μέλη των συμμοριών που εξαρθρώθηκαν κατηγορούνται για συμμετοχή σε 27 ένοπλες ληστείες και δύο κλοπές, ενώ περιγράφονται από την αστυνομία ως κακοποιοί με βαρύ ποινικό μητρώο

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, φέρνει στο φως το kathimerini.gr.

Τα 32 μέλη των συμμοριών που εξαρθρώθηκαν κατηγορούνται για συμμετοχή σε 27 ένοπλες ληστείες και δύο κλοπές, ενώ περιγράφονται από την αστυνομία ως κακοποιοί με βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς ορισμένοι απ’ αυτούς την περίοδο 2011 – 2012 φέρεται να είχαν ανάμιξη σε φονικές συμπλοκές, βιασμούς κ.ά.

Μέσα από τη δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση και βρίσκεται στη διάθεση της «Κ» περιγράφεται καρέ καρέ το modus operandi που ακολουθούσαν οι συμμορίες για την προετοιμασία των χτυπημάτων τους και για να καταφέρνουν να «ξεγλιστρούν» από τις Αρχές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «αφετηρία για τον σχεδιασμό και την έναρξη των ένοπλων ληστειών αλλά και για τον επιμερισμό και τη διακίνηση ναρκωτικών αποτελούσε ο χώρος των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης, όντας ορμητήριο όπου αποθήκευαν τόσο τα κλοπιμαία, όσο και τον οπλισμό και τις ναρκωτικές ουσίες. Επιπλέον στάθμευαν έξωθεν της εστίας της Πανεπιστημιούπολης τα “δραστικά” οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των έκνομων δραστηριοτήτων, πολλά εκ των οποίων ήταν κλεμμένα. Ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης δεν αποτελούσε μόνο αφετηρία αλλά και μέρος διαφυγής, καθόσον οι κατηγορούμενοι κατέφευγαν εκεί για την αποφυγή της σύλληψής τους».

Μάλιστα, για την ασφάλειά τους, στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους των εστιών είχαν εγκαταστήσει άτυπο «face control» το οποίο εφάρμοζαν ένοπλα μέλη ελέγχοντας όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν, είτε θεωρούσαν ύποπτο, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

Ενδεικτικό άλλωστε της ασφάλειας που ένιωθαν οι κατηγορούμενοι είναι το γεγονός ότι έκαναν επίδειξη ισχύος μέσα από τα social media.

Δικογραφία για Πολυτεχνειούπολη: Διάλογοι και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών-1

Όπως καταγράφεται στη δικογραφία, η πρώτη ληστεία στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται οι συμμορίες είναι αυτή που έγινε στις 11 Ιουνίου του 2021 όπου πέντε μέλη αυτής εισήλθαν σε μίνι μάρκετ που βρίσκεται επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στην Καισαριανή και προτάσσοντας δύο όπλα αφαίρεσαν χρήματα καθώς και κούτες με τσιγάρα.

Δικογραφία για Πολυτεχνειούπολη: Διάλογοι και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών-2

Το επόμενο χτύπημα έγινε 14 ημέρες μετά με στόχο πάλι ένα μίνι μάρκετ στου Ζωγράφου. Με την απειλή πυροβόλου όπλου δύο μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν 260 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Δικογραφία για Πολυτεχνειούπολη: Διάλογοι και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών-3

Για την επικοινωνία τους τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές. Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνεται ενδεικτικά μέρος των επικοινωνιών που είχαν οι οποίες αφορούσαν σε ναρκωτικά κα.

Δικογραφία για Πολυτεχνειούπολη: Διάλογοι και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών-4

Δικογραφία για Πολυτεχνειούπολη: Διάλογοι και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών-5

Στις παραπάνω φωτογραφίες αποτυπώνεται συνομιλία όπου ένα μέλος των συμμοριών ζητά από έτερο μέλος να του βγάλει «λίγο» εννοώντας μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας. Η απάντηση είναι ότι θα του βγάλει ένα «ολόκληρο».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με την έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος. Ακριβώς λόγω της αδιάκριτης αυτής καταγραφής, εμφανίζεται ότι σε όλες τις χώρες με ανεπτυγμένο κράτος δικαίου υφίστανται σοβαρά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα σημαντικό

Έκθεση «σκιά» στις άριστες σχέσεις με ΗΠΑ

Σκιά πάνω από την κατά τα λοιπά καλή ελληνοαμερικανική σχέση ρίχνει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα το 2023 όπου, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά για καταγγελίες κακομεταχείρισης μεταναστών και αιτούντων άσυλο, μελών της κοινότητας LGBTQI+ αλλά και στις καταγγελίες της προηγούμενης χρονιάς

Χ. Στυλιανίδης*: «Παράθυρο στη νέα εποχή της ναυτιλιακής κοινότητας»

«ΚΑΘΩΣ γιορτάζουμε την επέτειο των 100 ετών από την κυκλοφορία της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο να επισημάνω τον ρόλο της ως πυλώνα πληροφόρησης στη ναυτιλιακή κοινότητα. Δεν είναι καθόλου υπερβολή αν σημειώσω ότι το πρώτο τεύχος της,

Στο Κάιρο για το μεταναστευτικό

«Κλείδωσε» χθες η επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη στο Κάιρο για τις 9 Μαΐου, όπου θα έχει μπαράζ συναντήσεων με τον υπουργό Εργασίας Χασάν Μοχάμεντ Σεχάτα, την υπουργό Μετανάστευσης Σόχα Γκέντι και τον υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιχάντ Νασρ. Στο

Μετάβαση στο περιεχόμενο