Δήλος 2022: Οι εθελοντές δηλώνουν το «παρών» για ένα βιώσιμο μέλλον

Ως ενεργά μέλη, όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται, αλλά και κάθε περιοχής που έχει ανάγκη, ο Όμιλος ΟΦΕΤ με τις εταιρείες UNI-PHARMA & InterMed, σε συνεργασία με τον Όμιλο εταιρειών V Group, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, πραγματοποίησε στις 3 Σεπτεμβρίου εθελοντική δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στο νησί της Δήλου.

Η Δήλος – το ιερό νησί του φωτός και του Απόλλωνα – είναι ένας τόπος με σημαντική ιστορία και έχει ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, κίνηση τόσο με συμβολικό, όσο και με ουσιαστικό χαρακτήρα.

Εθελοντές από τους δύο Ομίλους, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο νησί για να συλλέξουν απόβλητα από τις ακτές, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε ειδικές συσκευασίες και μεταφέρθηκαν για επεξεργασία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου V Group. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα απόβλητα που συλλέχθηκαν από τον βυθό του νησιού από μία έμπειρη ομάδα δυτών που συμμετείχε στη δράση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τόσο ο Όμιλος ΟΦΕΤ, όσο και ο Όμιλος εταιρειών V Group διαθέτουν μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων καθώς τους συνδέουν κοινές εταιρικές αξίες που σχετίζονται με την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της πλήρους αξιοποίησης αποβλήτων (zero waste), καθώς και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας για τις επόμενες γενιές.

Αυτές τις αξίες μοιράζονται και οι εργαζόμενοι των Ομίλων, οι οποίοι θέλησαν να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα, αγκαλιάζοντας τη συγκεκριμένη δράση και λειτουργώντας ως παράδειγμα προς μίμηση για το ευρύτερο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο επιθυμούν να επηρεάζουν θετικά και να εμπνέουν με τη φιλοσοφία και τις πράξεις τους.

Σε αυτό το πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις της κ. Ιουλίας Τσέτη, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΦΕΤ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Η κοινωνική προσφορά, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του οικοσυστήματος, αποτελούν πεδία τα οποία στηρίζουμε εδώ και χρόνια με αίσθημα ευθύνης. Οφείλουμε να διδάξουμε και να εμπνεύσουμε με το παράδειγμά μας τη νέα γενιά. Ενέργειες όπως αυτές που υλοποιήσαμε στο εμβληματικό νησί της Δήλου, ενδυναμώνουν τους εργαζόμενους και τους εθελοντές και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα: Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, πρέπει να επιστρέφουν ένα μέρος του χρόνου και της ενέργειάς τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον, τιμώντας τον πλανήτη μας.»

Από την πλευρά του, ο κ. Βύρων Βασιλειάδης, Πρόεδρος του Ομίλου V Group ανέφερε: «Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας πως μία εθελοντική δράση μπορεί να είναι κάτι μικρό. Κάτι που θα γίνει και αμέσως μετά θα ξεχαστεί. Η αλήθεια όμως είναι πως οι εθελοντικές πράξεις εμπνέουν! Μέσα από αυτές άνθρωποι και οργανισμοί δίνουν το καλό παράδειγμα και σε άλλους να ακολουθήσουν. Η συνεργασία του Ομίλου ΟΦΕΤ και του Ομίλου V Group δεν αποτελεί μόνο υλοποίηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των οργανισμών, αλλά και μία προσπάθεια να συμπαρασύρουμε ακόμα περισσότερους πολίτες προς αυτή την κατεύθυνση.»

Είναι σημαντικό να βλέπουμε όλο και πιο συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες από μεγάλους Ομίλους εταιρειών. Πρωτοβουλίες που στηρίζουν ουσιαστικά την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και αποδεικνύουν στην πράξη τις δεσμεύσεις που αποτυπώνονται στη στρατηγική κάθε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου οργανισμού.

Δήλος 2022: Οι εθελοντές δηλώνουν το «παρών» για ένα βιώσιμο μέλλον

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λινοπεράματα το πλοίο της Greenpeace

Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Δήμου Μαλεβιζίου Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου πλέει από το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο “Rainbow Warrior” της Greenpeace. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το διάσημο σκαρί της περιβαλλοντικής οργάνωσης και έσπευσαν να το φωτογραφίσουν απαθανατίζοντάς

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές