Δήλος 2022: Οι εθελοντές δηλώνουν το «παρών» για ένα βιώσιμο μέλλον

Ως ενεργά μέλη, όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται, αλλά και κάθε περιοχής που έχει ανάγκη, ο Όμιλος ΟΦΕΤ με τις εταιρείες UNI-PHARMA & InterMed, σε συνεργασία με τον Όμιλο εταιρειών V Group, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, πραγματοποίησε στις 3 Σεπτεμβρίου εθελοντική δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στο νησί της Δήλου.

Η Δήλος – το ιερό νησί του φωτός και του Απόλλωνα – είναι ένας τόπος με σημαντική ιστορία και έχει ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, κίνηση τόσο με συμβολικό, όσο και με ουσιαστικό χαρακτήρα.

Εθελοντές από τους δύο Ομίλους, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο νησί για να συλλέξουν απόβλητα από τις ακτές, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε ειδικές συσκευασίες και μεταφέρθηκαν για επεξεργασία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου V Group. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα απόβλητα που συλλέχθηκαν από τον βυθό του νησιού από μία έμπειρη ομάδα δυτών που συμμετείχε στη δράση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τόσο ο Όμιλος ΟΦΕΤ, όσο και ο Όμιλος εταιρειών V Group διαθέτουν μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων καθώς τους συνδέουν κοινές εταιρικές αξίες που σχετίζονται με την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της πλήρους αξιοποίησης αποβλήτων (zero waste), καθώς και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας για τις επόμενες γενιές.

Αυτές τις αξίες μοιράζονται και οι εργαζόμενοι των Ομίλων, οι οποίοι θέλησαν να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα, αγκαλιάζοντας τη συγκεκριμένη δράση και λειτουργώντας ως παράδειγμα προς μίμηση για το ευρύτερο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο επιθυμούν να επηρεάζουν θετικά και να εμπνέουν με τη φιλοσοφία και τις πράξεις τους.

Σε αυτό το πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις της κ. Ιουλίας Τσέτη, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΦΕΤ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Η κοινωνική προσφορά, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του οικοσυστήματος, αποτελούν πεδία τα οποία στηρίζουμε εδώ και χρόνια με αίσθημα ευθύνης. Οφείλουμε να διδάξουμε και να εμπνεύσουμε με το παράδειγμά μας τη νέα γενιά. Ενέργειες όπως αυτές που υλοποιήσαμε στο εμβληματικό νησί της Δήλου, ενδυναμώνουν τους εργαζόμενους και τους εθελοντές και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα: Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, πρέπει να επιστρέφουν ένα μέρος του χρόνου και της ενέργειάς τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον, τιμώντας τον πλανήτη μας.»

Από την πλευρά του, ο κ. Βύρων Βασιλειάδης, Πρόεδρος του Ομίλου V Group ανέφερε: «Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας πως μία εθελοντική δράση μπορεί να είναι κάτι μικρό. Κάτι που θα γίνει και αμέσως μετά θα ξεχαστεί. Η αλήθεια όμως είναι πως οι εθελοντικές πράξεις εμπνέουν! Μέσα από αυτές άνθρωποι και οργανισμοί δίνουν το καλό παράδειγμα και σε άλλους να ακολουθήσουν. Η συνεργασία του Ομίλου ΟΦΕΤ και του Ομίλου V Group δεν αποτελεί μόνο υλοποίηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των οργανισμών, αλλά και μία προσπάθεια να συμπαρασύρουμε ακόμα περισσότερους πολίτες προς αυτή την κατεύθυνση.»

Είναι σημαντικό να βλέπουμε όλο και πιο συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες από μεγάλους Ομίλους εταιρειών. Πρωτοβουλίες που στηρίζουν ουσιαστικά την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και αποδεικνύουν στην πράξη τις δεσμεύσεις που αποτυπώνονται στη στρατηγική κάθε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου οργανισμού.

Δήλος 2022: Οι εθελοντές δηλώνουν το «παρών» για ένα βιώσιμο μέλλον

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασία αποστράτων: Οι απόψεις ΕΑΑΛΣ αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση

Στο άρθρο 114 με τίτλο «Κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4387/2016» επικεντρώθηκε ο σχολιασμός του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, που περιλαμβάνεται στην παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύεται για την πληρότητα της

Υπόθεση Καργιώτη: Ταυτοποιούν τα πρόσωπα που μιλούσαν στον ασύρματο

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη

Κίσινγκερ: «Μακαριότατε, παραείστε μεγάλος για το νησί σας» – Οι χειρισμοί στο Κυπριακό

Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν σύμβολο νίκης για τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους και αναξιόπιστος για τους Ελληνοκύπριους. Ηταν μισητός στην Κύπρο ο Χένρι Κίσινγκερ, όχι μόνο επειδή ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν εμπόδισε, ενώ μπορούσε, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974,

Ένοπλες Δυνάμεις: Η εξομολόγηση μιας 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα

Για την απόφασή της να γίνει στρατιωτικός και να υπηρετήσει στους καταδρομείς, τους στόχους της αλλά και τις αντιδράσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα της στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη μια 27χρονη υπολογαχός, η οποία είναι αλεξιπτωτίστρια-καταδρομέας. Όπως είπε μάλιστα, «θεωρητικά μπορεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο