Δημοσκοπήσεις: Μετεξεταστέα η κυβέρνηση σε αντιμετώπιση ακρίβειας, ασφάλεια, υγεία και ακόμη 9 τομείς

Διασώζεται μόνο ο τουρισμός και οριακά η εξυπηρέτηση πολιτών

Αρνητικές επιδόσεις σε 12 τομείς διακυβέρνησης με μοναδική αλλά εντυπωσιακή εξαίρεση το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, καταγράφει η κυβέρνηση σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει τη δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών για τα πρωτόγνωρα επίπεδα ακρίβειας, εγκληματικότητας και διαφθοράς στη χώρα.

Νέα έρευνα κοινής γνώμης της εταιρείας Public Issue κατέδειξε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αποτιμούν πολύ αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε 12 τομείς, με τα πιο μελανά χρώματα να περιγράφουν την Ακρίβεια, την Προστασία του Πολίτη και τη Διαφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη αντιμετώπιση της ακρίβειας αποδοκιμάζει το 87% των πολιτών που δηλώνει ότι η κατάσταση σε αυτό το πεδίο έχει χειροτερεύσει τον τελευταίο χρόνο, ενώ μόλις 5% βλέπει βελτίωση στις τιμές. Αντίστοιχα αρνητική είναι και η κατάσταση στο πεδίο της δημόσιας τάξης στον απόηχο της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής μπροστά στα μάτια της άπραγης ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, το 76% των πολιτών δηλώνει σήμερα ότι η κατάσταση στο πεδίο της εγκληματικότητας έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 12 μήνες ενώ μόνο το 5% θεωρεί ότι τα πράγματα καλυτέρευσαν σε αυτόν τον τομέα. Ιδιαίτερα αρνητική είναι και η εικόνα της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πεδίο της αντιμετώπισης της διαφθοράς με το 70% να διαπιστώνει επιδείνωση της κατάστασης τον τελευταίο χρόνο και μόνο το 7% να εκτιμά ότι υπήρξε κάποια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.

Απολύτως αρνητική είναι η ετυμηγορία της κοινής γνώμης και ως προς τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής σε σειρά άλλων τομέων. Ειδικότερα, το 69% των πολιτών καταγράφει επιδείνωση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, το 66% βλέπει χειροτέρευση στο πεδίο της δημόσιας εκπαίδευσης, το 60% στη Γεωργία και το 58% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε καθοδική πορεία κινείται η κυβερνητική αποτελεσματικότητα και στη διαχείριση της κοινωνικής ασφάλισης (το 58% βλέπει επιδείνωση) στις Δημόσιες Συγκοινωνίες (50% αρνητικές γνώμες έναντι 11% θετικών), στη Μετανάστευση (47% αρνητικές γνώμες έναντι 16% θετικών), στην προστασία του περιβάλλοντος (45% αρνητικές γνώμες έναντι 15% θετικών) και στην αντιμετώπιση της ανεργίας (το 47% καταγράφει επιδείνωση έναντι του 27% που βλέπει βελτίωση).

Λαμπρή εξαίρεση η Όλγα Κεφαλογιάννη

Μοναδική εξαίρεση στην αποτελεσματικότητα του υπουργικού συμβουλίου στα μάτια της κοινής γνώμης αποτελεί ο τομέας του Τουρισμού όπου οι χειρισμοί της αρμόδιας υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη κρίνεται ότι βελτίωσαν την κατάσταση, σύμφωνα με το 44% των πολιτών ενώ μόνο το 17% θεωρεί ότι τα πράγματα βαίνουν προς το χειρότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα, οριακά καλές επιδόσεις καταγράφει η κυβέρνηση στο πεδίο της εξυπηρέτησης των πολιτών με το 36% να εκτιμά ότι υπήρξε βελτίωση τον τελευταίο χρόνο το 32% να διαπιστώνει επιδείνωση και το 32% να εκτιμά ότι τα πράγματα έμειναν ως έχουν κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Γιβραλτάρ βάζει το… κερασάκι στην τούρτα του Brexit: Η συμφωνία οδηγός για να χαθούν στη συνέχεια η βόρεια Ιρλανδία και οι βάσεις στην Κύπρο

Όπως αναφέρεται σε αυτό, οι βουλευτές προειδοποιούν πως η υπόσχεση του Brexit για ισχυρότερη κυριαρχία απέτυχε και, αντίθετα, οδηγεί σε απώλεια του ελέγχου των βρετανικών εδαφών. Ο ισχυρισμός έρχεται πριν από μια αντιπαράθεση τη Δευτέρα μεταξύ του David Cameron και

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι για τις 9 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tharrosnews:

ΣτΕ: Άμεση επανεκκίνηση των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακάλεσε την από 17/05/2024 προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά. Η απόφαση ανάβει το πράσινο φως στη συνέχιση των εργασιών ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού ενός από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ευρώπης και

ΟΛΠ Α.Ε.: Επενδύσεις σε όλους τους τομείς για την επίτευξη νέων ρεκόρ

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προχωρά στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και περιβαλλοντικό πρόσημο, αλλά και στην ψηφιακή μετάβαση με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων ψηφιοποίησης. Τα σχέδια αυτά ενισχύονται από τις οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης, η οποία

Μετάβαση στο περιεχόμενο