Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 8,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,1% (από 30,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% (από 22,5%).

Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται στο 12,7% (από 13%) και ακολουθούν ΚΚΕ στο 5,3% (6%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4,6% (4,9%) και το ΜέΡΑ στο 3,5% (από 3%).

Alco_10a

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό” με 36% έναντι 25% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 32% απαντά “κανένας”.

10jpg

Θετική αποτίμηση της επίσκεψης Μητσοτάκη σε ΗΠΑ

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της ALCO.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν “η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν και η ομιλία στο Κογκρέσο βοηθούν πολύ, αρκετά, λίγο, ή καθόλου την ασφάλεια της χώρας”, οι πολίτες απαντούν 30% “αρκετά”, 16% “πολύ” και 14% “λίγο”.

Ανησυχία για την ακρίβεια

Παράλληλα, καταγράφεται η ανησυχία για την ακρίβεια και ιδιαίτερα για τις τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, με το 42% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει “αρκετά” την κατανάλωση βασικών αγαθών και το 17% “πολύ”.

Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ: Για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 600 ευρώ στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ανακοίνωση Π.Ο.Λ: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Μητσοτάκης Κυριάκος ανακοίνωσε τη χορήγηση 600 ευρώ εφάπαξ στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Συγκεκριμένα στην εξαγγελία του αναφέρει “δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους

ΠΟΕΠΛΣ: Ζητάμε την έναρξη χορήγησης δανείων και την προκαταβολή εφάπαξ από το ΤΑΛΣ

Παρέμβαση ΠΟΕΠΛΣ για τη χορήγηση δανείων από το ΤΑΛΣ: “Αξιοποιώντας την εκπροσώπησή μας στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.), επανειλημμένως έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για την ενεργοποίηση της παρ. 3 του άρθρ. 12 του Β.Δ 160/1970 (Α΄44), με το

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι