Δημοσκόπηση GPO: Μόλις το 4,9% των πολιτών θεωρούν σημαντικό πρόβλημα το Μεταναστευτικό

«Πίεση» προς την κυβέρνηση φαίνεται πως προκαλεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων για την οποία υπήρχε και σφοδρή σύγκρουση χθες στη Βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

 

Σύμφωνα με την GPO η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 6,3 μονάδες, έναντι 8,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το μεταναστευτικό

Κοιτώντας πίσω από τις γραμμές ωστόσο ενδιαφέρον προκαλούν οι απαντήσεις που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση αναφορικά με τα προβλήματα που θεωρούν αυτή τη στιγμή πιο σημαντικά.

Όπως είναι φυσικό η συντριπτική η πλειονότητα των πολιτών δηλώνουν πως τους απασχολεί η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια με ποσοστά 36,7 και 36,3 αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι παρακολουθήσεις με 9,7 και έπεται το μεταναστευτικό με 4,9 και η ανεργία με 3%.

Τα συμπεράσματα αυτά για το μεταναστευτικό αποτελούν επιβεβαίωση της πρόσφατης αποστροφής του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα σημείωσε πως η χώρα έχει ανακτήσει τον έλεγχο οι ροές έχουν μειωθεί έως και πάνω από 90%, υπάρχει αποσυμφόρηση στους διαμένοντες μετανάστες στη χώρα και κατά επέκταση το μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης στους Έλληνες πολίτες.

Τότε, ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης έτρεξαν να χαρακτηρίσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως -τουλάχιστον- βεβιασμένες αγνοώντας φυσικά την αλήθεια των αριθμών. Η δημοσκόπηση της GPO δείχνει ξεκάθαρα πως μπορεί να υπάρχει εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία και προσπάθεια πίεσης στα σύνορα, ωστόσο επί ελληνικού εδάφους η χώρα μας έχει ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο και έχει ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του Μεταναστευτικού στην ελληνική κοινωνία.

Η πρόθεση Ψήφου

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κερδίζει μόλις μία μονάδα και συγκεκριμένα από το 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση λαμβάνει 12,1%. Εκτός Βουλής μένει το Μέρα25 με 2,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,6% και η Δημιουργία Ξανά με 1,2%.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 31,4% από 33,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΣΥΡΙΖΑ: 25,1% από 24,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,1% από 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΚΚΕ: 5,7% από 5,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Ελληνική Λύση: 4,8% από 4,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Εκτός Βουλής μένουν:

ΜΕΡΑ25 με 2,1% από 2,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Έλληνες για Πατρίδα με 1,6% από 1,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Δημιουργία Ξανά με 1,2

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λινοπεράματα το πλοίο της Greenpeace

Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Δήμου Μαλεβιζίου Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου πλέει από το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο “Rainbow Warrior” της Greenpeace. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το διάσημο σκαρί της περιβαλλοντικής οργάνωσης και έσπευσαν να το φωτογραφίσουν απαθανατίζοντάς

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές