Με εξαιρετικές, για ιστιοπλοΐα, καιρικές συνθήκες διεξήχθη σήμερα η 2η ιστιοδρομία του «55ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Το σκάφος «Ellinix Farr Away – Α. Μ. Νομικός», με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη, ήταν ο πρωταγωνιστής της τοπικής κούρσας στην κατηγορία των performance ενώ στη γενική κατάταξη προηγείται το «Velos – Eurobank Private Banking» με τους ολυμπιονίκες Τ. Μάντη – Π. Καγιαλή στο τιμόνι του. Οι φιλόξενοι Ανδριώτες έχουν μετατρέψει τη διεθνή διοργάνωση σε μία γιορτή της ανοικτής θάλασσας με χορευτική βραδιά υποδοχής των πληρωμάτων και «κερκίδα» σε στεριά και θάλασσα.

Η σημερινή πρωινή καταιγίδα έδωσε τη θέση της σε μία ηλιόλουστη ημέρα με ένα αεράκι 12-18 μίλια και ο αγώνας εξελίχθηκε σε μία ευχάριστη ιστιοδρομία σε έναν προσεχτικά στημένο στίβο. Με σημείο στροφής ένα από τα χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Άνδρου, τον Φάρο Τουρλίτη, διεξήχθη μία γρήγορη κούρσα με δεκάδες φίλους του αθλήματος να παρακολουθούν τις προσπάθειες των ιστιοπλόων, τόσο από την πλατεία του Αφανούς Ναύτη όσο και από τη θάλασσα.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

«Αγαπημένο αγώνα», χαρακτήρισε τη διοργάνωση της Άνδρου ο Στέργιος Λεονταρίδης, κυβερνήτης του «Ellinix Farr Away – Α. Μ. Νομικός» από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο ήταν ο νικητής της ημέρας.

«Ο αγώνας της Άνδρου είναι ένας από τους αγαπημένους μας καθώς συνδυάζει την αγωνιστική ιστιοπλοΐα με τη καλή φιλοξενία. Σε ότι αφορά τη σημερινή κούρσα κάναμε ένα καλό ξεκίνημα από τη σωστή πλευρά της εκκίνησης και αποκτήσαμε από τα πρώτα μέτρα ένα καλό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας. Με τους σωστούς χειρισμούς του πληρώματος και την ανάλογη τακτική καταφέραμε να διασφαλίσουμε τη νίκη».

Στην κατηγορία των sport πρώτευσε το «Giorgio – Furuno» με τον Olympian Κώστα Μάνθο. Στη γενική προηγείται το «Bluescape» του Ν. Σύμπουρα. Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχει το «Spirit Of Galatea – Equinox Maritime» ένα πανέμορφο κλασικό ιστιοφόρο που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του στόλου. Κυβερνήτες του είναι οι Α. Αντωνίου και Δ. Χριστοφόρου ενώ με αυτό αγωνίζεται ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης της κωπηλασίας και νυν ιστιοπλόος Δημήτρης Μούγιος.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Βασικός χορηγός του αγώνα είναι το Private Banking του Ομίλου Eurobank. H Eurobank στηρίζει για 5η διαδοχική φορά –  τη διοργάνωση και, διαχρονικά, έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστιοπλοΐα και με τις εξαιρετικά επιτυχημένες χορηγίες αθλητών και αθλητριών.  Τον θεσμό του Andros Race στηρίζει και η Porsche, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μοτοδυναμική. Η Porsche είναι και χορηγός του σκάφους «Blackjack».

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967. Διοργανωτές του «55ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» είναι ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Πηγή: skai.gr