Δημοσκόπηση Opinion Poll: 21 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Καταρρέει ο Κασσελάκης, έκπληξη με Λοβέρδο

Πρώτη και με διαφορά 21 μονάδων από το δεύτερο κόμμα δείχνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στην δεύτερη θέση με σχεδόν μία μονάδα διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ. Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερά στην πρώτη θέση, ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του νεοσύστατοι κόμματος «Δημοκράτες» Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πολύ χαμηλά στην έβδομη θέση.

Η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών (άρα και της κυβέρνησης), το 62,5% δεν ικανοποιείται από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Αναλυτικότερα τα ευρήματα του βαρόμετρου που παρουσιάστηκε από τον διευθυντή της Opinion Poll Ζαχαρία Ζούπη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24 με τον Βασίλη Τσεκούρα, έχουν ως εξής:

Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, με μια διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου του στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 45,5% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η πλειοψηφία σε ποσοστό 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στην κυβέρνηση και στο κόμμα, το 25,2% θέλει να στηρίξει το κόμμα του, το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση ενώ το 8,9% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.

Το κριτήριο που θα επηρεάσει την ψήφο των ευρωεκλογών είναι κατά μείζονα λόγο η εσωτερική επικαιρότητα (36,9%), οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων (28,2%), τα ευρωπαϊκά θέματα (16,9%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 37,6%, δεύτερος ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,7% ενώ τρίτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,8% αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη (28,9%). Ακολουθεί η πρόεδρος της Πλεύσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου (28,4%), ο πρόεδρος της Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος (27,6%) ενώ πιο πίσω, παρά την επικοινωνιακή υπερκινητικότητά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με 23,2%.

Το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Ενώ το 62,5% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Opinion Poll: Δείτε τις κάρτες

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική θητεία των γυναικών: αναγκαία και αναπόδραστη

Όταν προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για στελεχώσεις μονάδων στο  20-30%, εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι ο Στρατός Ξηράς είναι τόσο υποστελεχωμένος  που θέτει σε κίνδυνο την εδαφική μας ακεραιότητα. Μια που παρά την αλλαγή του γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων €870 εκατ. – Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις

Ο σχεδιασμός του 2025 είναι τελικά πιο φιλόδοξος από τις αρχικές παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα κι έτσι, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, πάντως, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το «πακέτο» των μόνιμων εισοδηματικών

Μισθοί: Τράπεζες και υψηλή τεχνολογία προσφέρουν τις καλύτερες αμοιβές

Ποιοι κλάδοι δίνουν τις καλύτερες αμοιβές; Ποιες παροχές επιλέγουν να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού; Τι ζητά από τους εργοδότες η νέα γενιά; Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Director Advisory της KPMG, Γεωργία Καλεμίδου επικαλούμενη την πρόσφατη

Νέες τουρκικές βολές για το ελληνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, εκτόξευσε νέες βολές σχετικά με το θέμα της δημιουργίας από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο. Σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευόμενη

Μετάβαση στο περιεχόμενο