Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον πόλεμο

Στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 32%

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,5%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 14%

ΚΚΕ: 6%

Ελληνική Λύση: 4,5%

ΜέΡΑ25: 3% 

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου για τη θέση του πρωθυπουργού, το 38% θεωρεί ως καταλληλότερο τον πρόεδρο της ΝΔ και νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το 33% “κανέναν” και το 25% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, το 7% θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνσγη και είναι αρκετά, το 38% ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη νέα κρίση, ενώ το 45% εκτιμά ότι κινούνται προς λάθος κατεύθυνση.

Το 77% των ερωτηθέντων εκφράζει ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 85% για το κύμα ακρίβειας, ενώ η πανδημία του κορονοϊού έχει υποχωρήσει ως θέμα ανησυχίας στο 54%.

Πόλεμος

Σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, το 30% των πολιτών θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί της Μόσχας για το ουκρανικό δεν έχουν βάση και κρίνουν ταυτόχρονα απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας, με το 48% να θεωρεί ότι τα όσα ισχυρίζεται η Μόσχα έχουν κάποια βάση, ωστόσο η επίθεσή της είναι απαράδεκτη.

Το 8%, αντίθετα, πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας έχουν βάση και μάλιστα δικαιολογούν τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής. Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. “Μια μεγάλη ημέρα χαράς

Ν. Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του