Διοικητική Συγκέντρωση και Κοπή Βασιλόπιτας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στην Νέα Πέραμο Αττικής Διοικητική Συγκέντρωση και τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του συνόλου των Σχηματισμών και των Μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Στην δραστηριότητα παρευρέθησαν επίσης ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διοικητής της Ιης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος, ο Υποδιοικητής της ΔΕΠ Υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας, καθώς και το προσωπικό των Επιτελείων και των Μονάδων τους. Ως προσκεκλημένος συμμετείχε και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Κατά την Διοικητική Συγκέντρωση παρουσιάστηκαν:

● Ο απολογισμός του έργου για το 2021.
● Η πρόοδος των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ.
● Ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων για το 2022.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας της ΔΕΠ, κατά την οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το Νέο Έτος, συγχαίροντας το σύνολο του προσωπικού για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε εντός του 2021. Επεσήμανε επιπλέον τα πλεονεκτήματα που προέκυψαν από την ένταξη των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) υπό ενιαία Διοίκηση, με κυριότερο αυτό της αποτελεσματικότερης και πιο ευέλικτης Διοίκησης και Ελέγχου. Κάλεσε τέλος όλο το προσωπικό να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με την ίδια αυταπάρνηση και προσήλωση, έτσι ώστε οι ΕΔ-ΔΕΕ να συνεχίσουν να λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές ισχύος όποτε και όπου απαιτηθεί.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επίσης για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων και την εξέλιξη κατασκευής των νέων κτιριακών υποδομών στο Στρατόπεδο, που θα καλύψουν τις απαιτήσεις υποστήριξης των αμφίβιων δραστηριοτήτων τόσο των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ), όσο και του συνόλου των πλωτών μέσων του Στρατού Ξηράς.

Κατά τη διάρκεια της Διοικητικής Συγκέντρωσης και της τελετής κοπής της βασιλόπιτας τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Τρεις ανήλικοι διακινητές ανάμεσα στους συλληφθέντες για τις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών

Σε συνολικά τέσσερις συλλήψεις προχώρησε το λιμενικό, για τη διακίνηση μεταναστών που έφτασαν στα νότια της Κρήτης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τους τρεις συλληφθέντες να είναι ανήλικοι. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον εντοπισμό και διάσωση 25 αλλοδαπών νότια της Γαύδου την

Ανδρουλάκης: Η ισχυρή ναυτιλία ενισχύει τη διεθνή θέση της Ελλάδας

Τη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας «Ποσειδώνια» επισκέφθηκε σήμερα (3/6) ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου σε δηλώσεις του ανέδειξε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για τη διεθνή παρουσία της χώρας. Όπως τόνισε, για το ΠΑΣΟΚ, η ισχυρή ναυτιλία συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας σε παγκόσμιο

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και HD Hyundai Heavy Industries υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για σκάφη επιφανείας

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού κατασκευή σκαφών επιφανείας για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος υπέγραψαν σήμερα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ποσειδώνια 2026, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η HD Hyundai Heavy Industries. Το μνημόνιο

«Deniz Kurdu 2026»: Σε εγρήγορση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της Τουρκίας

*του Κώστα Σαρικά Η έναρξη της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Deniz Kurdu II/2026» που έχει προγραμματιστεί για αύριο 4 Ιουνίου βρίσκει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιχειρησιακή εγρήγορση, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει σταδιακά τη ρητορική και τις κινήσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική