Διώρυγα Κορίνθου: 130 χρόνια στην υπηρεσία της ναυτιλίας και του τουρισμού

25 Ιουλίου 1893: Τα εγκαίνια της Διώρυγας Κορίνθου
Πέρασαν 130 χρόνια από την πανηγυρική τελετή εγκαινίων της Διώρυγας Κορίνθου, όπου παραδόθηκε στη ναυσιπλοΐα ένα από τα τελειότερα έργα της μηχανικής του 19ου αιώνα.
Την πρώτη επίσημη διέλευση πραγματοποίησε η θαλαμηγός “Σφακτηρία”, που μετέφερε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούμενη από το ατμόπλοιο “Σάμος”, όπου είχαν επιβιβαστεί οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης με τις οικογένειές τους συνοδευόμενοι από άλλους επίσημους καλεσμένους.  Στο πλοίο, “Ίρις” -τρίτο κατά σειρά διέλευσης, είχαν επιβιβαστεί ανώτεροι υπάλληλοι του κράτους, αξιωματικοί και πλήθος κόσμου.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "0,05€ 2014 MOKPATIA OKPATIA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ Η HELLAS S ΛΛΗΝΙΚΗ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"
Στο γραμματόσημο, που εκδόθηκε το 2014 με την ευκαιρία επετείου των 120 ετών, απεικονίζεται ο πίνακας του πατέρα της θαλασσογραφίας Κωνσταντίνου Βολανάκη, ο οποίος αποδίδει με ρεαλισμό και ζωντάνια την πανηγυρική ατμόσφαιρα της ημέρας, με τα σημαιοστολισμένα καράβια, τους κανονιοβολισμούς και το πολύχρωμο περίπτερο, στον ομώνυμο πίνακα του.
Μπορεί να είναι εικόνα η διώρυγα του Παναμά
Στην γκραβούρα απεικονίζεται η Βασίλισσα Όλγα στην τελετή των εγκαινίων να κόβει με χρυσό ψαλίδι την κορδέλα σηματοδοτώντας την έναρξη των διελεύσεων. Δίπλα από την Βασίλισσα είναι η ο Βασιλέας Γεώργιος Α’ και ο Μητροπολίτης Κορίνθου.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και πλεούμενο
Πριν 3 ημέρες ο Ισπανός πρωταθλητής του τένις Rafael Nadal με την οικογένειά του (φωτό) διέπλευσαν τη Διώρυγα στο πλαίσιο των διακοπών τους στη χώρα μας.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και πλεούμενο
Τέλος, ακόμη ένας celebrity, αυτή τη φορά ο θρύλος του ΝΒΑ Magic Johnson, πέρασε κι αυτός μόλις χτες από τη Διώρυγα Κορίνθου.  Στη φωτογραφία με τον Πλοηγό Διελεύσεων κ. Κωνσταντίνο Στάμο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο