Διώρυγα Κορίνθου: 130 χρόνια στην υπηρεσία της ναυτιλίας και του τουρισμού

25 Ιουλίου 1893: Τα εγκαίνια της Διώρυγας Κορίνθου
Πέρασαν 130 χρόνια από την πανηγυρική τελετή εγκαινίων της Διώρυγας Κορίνθου, όπου παραδόθηκε στη ναυσιπλοΐα ένα από τα τελειότερα έργα της μηχανικής του 19ου αιώνα.
Την πρώτη επίσημη διέλευση πραγματοποίησε η θαλαμηγός “Σφακτηρία”, που μετέφερε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούμενη από το ατμόπλοιο “Σάμος”, όπου είχαν επιβιβαστεί οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης με τις οικογένειές τους συνοδευόμενοι από άλλους επίσημους καλεσμένους.  Στο πλοίο, “Ίρις” -τρίτο κατά σειρά διέλευσης, είχαν επιβιβαστεί ανώτεροι υπάλληλοι του κράτους, αξιωματικοί και πλήθος κόσμου.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "0,05€ 2014 MOKPATIA OKPATIA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ Η HELLAS S ΛΛΗΝΙΚΗ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"
Στο γραμματόσημο, που εκδόθηκε το 2014 με την ευκαιρία επετείου των 120 ετών, απεικονίζεται ο πίνακας του πατέρα της θαλασσογραφίας Κωνσταντίνου Βολανάκη, ο οποίος αποδίδει με ρεαλισμό και ζωντάνια την πανηγυρική ατμόσφαιρα της ημέρας, με τα σημαιοστολισμένα καράβια, τους κανονιοβολισμούς και το πολύχρωμο περίπτερο, στον ομώνυμο πίνακα του.
Μπορεί να είναι εικόνα η διώρυγα του Παναμά
Στην γκραβούρα απεικονίζεται η Βασίλισσα Όλγα στην τελετή των εγκαινίων να κόβει με χρυσό ψαλίδι την κορδέλα σηματοδοτώντας την έναρξη των διελεύσεων. Δίπλα από την Βασίλισσα είναι η ο Βασιλέας Γεώργιος Α’ και ο Μητροπολίτης Κορίνθου.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και πλεούμενο
Πριν 3 ημέρες ο Ισπανός πρωταθλητής του τένις Rafael Nadal με την οικογένειά του (φωτό) διέπλευσαν τη Διώρυγα στο πλαίσιο των διακοπών τους στη χώρα μας.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και πλεούμενο
Τέλος, ακόμη ένας celebrity, αυτή τη φορά ο θρύλος του ΝΒΑ Magic Johnson, πέρασε κι αυτός μόλις χτες από τη Διώρυγα Κορίνθου.  Στη φωτογραφία με τον Πλοηγό Διελεύσεων κ. Κωνσταντίνο Στάμο.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο