Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ; – Που στρέφονται οι έρευνες – Νέα στοιχεία

Το πρόσωπο που έδωσε την εντολή στους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητά η Ελληνική Αστυνομία.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο, καθώς μετά τη σύλληψη των δύο ατόμων που σχετίζονται με το επιχειρησιακό σκέλος της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου, οι Αρχές επιθυμούν να φτάσουν μέχρι και τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή και οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν από τη δικαιοσύνη, όπως τονίζεται και από την Ελληνική Αστυνομία.

Ποιος «υπέγραψε» το συμβόλαιο θανάτου του Καραϊβάζ – Εξετάζεται το κίνητρο της δολοφονίας

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, οι εξελίξεις θα γίνονται με εντολή εισαγγελέα. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε μέχρι τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας» ξεκαθάρισε μιλώντας στο MEGA.

Στο μικροσκόπιο οι συνεργοί

Όπως σημείωσε η κυρία Δημογλίδου, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση κλήθηκαν να ελέγξουν εκατοντάδες βίντεο με τις κινήσεις των δραστών, αλλά και κάποιες πληροφορίες που διέθετε η Ασφάλεια Αττικής για τις υποθέσεις που χειριζόταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος.

«Το αντικείμενο της έρευνας φυσικά είναι οι υποθέσεις και οι επαφές που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ και μπορεί να οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του» πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να εντοπιστούν και οι συνεργάτες των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

«Προφανώς και αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνεργούς στο συγκεκριμένο έγκλημα, αλλά αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός» συμπλήρωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η μαρτυρία από το 2015

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε και στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλη Λαμπρόπουλου, για μαρτυρία από το 2015 περί κινδύνου της ζωής ενός προσώπου από τη μαφία.

«Όταν μία σοβαρή καταγγελία εμφανίζεται ερευνάται εξονυχιστικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε μία καταγγελία και η Ασφάλεια δεν το ερεύνησε. Όλα βρίσκονται μέσα στη δικογραφία αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες» σημείωσε.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον Γιώργο Καραϊβάζ, η κυρία Δημογλίδου υπογράμμισε ότι «ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα, γιατί αλλιώς θα είχε κάνει κάτι η αστυνομία».

«Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία»

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είπε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει πράγματα για τη μαφία και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.

«Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους και ανάμεσά τους ήταν ένα ποινικός. Ο Γιώργος έγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μία παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Έτσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους όμως, έχουν διαφωνίες» σημείωσε.

«Μάλιστα, θα κατέθετε για μία συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα π(ει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε. Ο Γιώργος είχε καταθέσεις υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia» συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Καραϊβάζ»

Η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε πως μέσα από τη δικογραφία της «Greek Mafia» αποκαλύπτεται ότι υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ.

«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε» σημείωσε η κυρία Παυλέα.

Για το αν αυτές οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες ή παράνομες, η Ρόη Παυλέα συμπλήρωσε: «Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Κάποιες από αυτές, όπως φαίνεται, γίνονταν παράνομα».

Λείπουν χιλιάδες συνομιλίες

Η Ρόη Παυλέα αποκάλυψε ότι από τη συγκεκριμένη δικογραφία λείπουν χιλιάδες συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν» σημείωσε η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, συμπληρώνοντας ότι στο φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες.

«Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν» συμπλήρωσε η δικηγόρος, προσθέτοντας ότι ο δημοσιογράφος είχε γράψει αρκετές από τις πληροφορίες που είχε για τη Greek Mafia στο προσωπικό του site.

Να ανοίξουν οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

«Από το 2015 έως το 2020 έχουν περάσει πέντε χρόνια, που σημαίνει ότι μπορεί να πρέπει να ψάξουμε και για άλλα πρόσωπα» σημείωσε η Ρόη Παυλέα για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ.

«Ο Γιώργος σκοτώθηκε από Έλληνες, όχι από ξένους εκτελεστές, κάτι που σημαίνει ότι η δολοφονία έπρεπε να γίνει γρήγορα» πρόσθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνοντας ότι όσοι τον ήθελαν νεκρό δεν είχαν το χρόνο να φέρουν εκτελεστές από το εξωτερικό για την δολοφονία του.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Με συνθήματα «όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» και «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» διαδηλώνουν φορείς και συλλογικότητες Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ναυτεργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες πραγματοποιείται στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, με

Τράπεζα θεμάτων: Εντοπίστηκαν από την ΕΥΠ 30 λογαριασμοί ρωσόφιλων χάκερς της «Killnet» στην κυβερνοεπίθεση

Συμμετείχαν συνολικά 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις που… χτύπησαν το σύστημα Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων και μπλόκαρε μέχρι ως ένα σημείο τις εξετάσεις των μαθητών του λυκείου.. Οι έρευνες για τους χάκερς

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να φτιάξουμε ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη

«Έχουμε χρέος να φτιάξουμε ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε μεταξύ άλλων από την Πολίχνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Είχαν συνηθίσει

Πόσο κοστίζει μια κυβερνοεπίθεση;

Όπως συμβαίνει και στις κανονικές επιχειρήσεις, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πρέπει να ανησυχούν για το κόστος λειτουργίας και την απόδοση της επένδυσης. Δυστυχώς, μια νέα έκθεση της Deloitte διαπιστώνει ότι το κόστος διάπραξης εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο είναι απίστευτα χαμηλό. Οι

Μετάβαση στο περιεχόμενο