Δομινικανή Δημοκρατία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών μετά το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 20 αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλεούμενου ανοικτά των ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας, στην Καραϊβική θάλασσα, ενημέρωσαν χθες Παρασκευή οι αρχές, που νωρίτερα ανέφεραν ότι μπόρεσαν να διασώσουν 17 επιβαίνοντες.

Στο πλοιάριο είχαν επιβιβαστεί τουλάχιστον 40 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δομινικανή πολιτική προστασία, που διευκρίνισε ότι προορισμός του ήταν το Πουέρτο Ρίκο, υπεράκτια περιοχή των ΗΠΑ, σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από τα ανατολικά παράλια της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Κατά την ίδια πηγή, ανασύρθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, «τριών ανδρών και γυναίκας», ενώ παιδί είναι ανάμεσα σε εκείνους που διασώθηκαν.

Το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε νωρίτερα ότι διέσωσε δέκα Δομινικανούς και επτά Αϊτινούς που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος που βυθίστηκε.

Συχνά τα μικρά πλεούμενα που μεταφέρουν μετανάστες, ξύλινα ή από υαλόνημα, δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με τις αρχές. Είναι γνωστά με την ονομασία «γιόλα» (yola), που εκτός από ψαρόβαρκα πλέον τα τελευταία χρόνια στην αργκό σημαίνει επίσης την αβαρία, ή το δυστύχημα.

Παράτυποι μετανάστες φέρονται κατά τις αρχές να πληρώνουν ως και 7.000 δολάρια σε διακινητές προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοιάρια για να φθάσουν στο Πουέρτο Ρίκο, αναζητώντας καλύτερο αύριο.

Η Δομινικανή Δημοκρατία μοιράζεται το νησί Εσπανιόλα με την Αϊτή, χώρα που σπαράσσεται εδώ και χρόνια από τη βία συμμοριών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας