Δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων από την εταιρία BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στο Πυροσβεστικό Σώμα

Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Υπαρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Ιωάννη Πετρούτσου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΠΣ Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, η εταιρία «BASF ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» προχώρησε στη δωρεά δύο (2) υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, μετά του εξοπλισμού τους, για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κ. Κηφισιά.

 

Τα παραπάνω οχήματα, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού και 1800 λίτρων αφρογόνου υγρού, έχουν ήδη εγγραφεί στη δύναμη των οχημάτων του Σώματος, έχουν τεθεί σε κυκλοφορία κι είναι έτοιμα να συνδράμουν όπου παραστεί ανάγκη.

 

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την BASF Ελλάς ΑΒΕΕ για την προσφορά της, σημειώνοντας ιδιαίτερα: «Η μόνη λύση για να περιορίσουμε τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η βάση για το νέο μας δόγμα αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, δεν είναι άλλη από την πρόληψη. Φυσικές καταστροφές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Σε εμάς εναπόκειται να βρούμε τα εργαλεία, έτσι ώστε να μετριάσουμε τα προβλήματα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις. Με προτεραιότητα, βέβαια, να εξασφαλίσουμε τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον, τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να έχουμε σήμερα στο πλευρό μας ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Ο Έλληνας πολίτης τρέφει μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους χορηγούς. Είναι μία, θα έλεγα, πανάρχαια συνήθεια σε αυτόν τον τόπο. Παραλαμβάνουμε, λοιπόν, σήμερα δύο πολύ χρήσιμα οχήματα, που θα βοηθήσουν σημαντικά στο έργο των ηρωικών Πυροσβεστών μας.

Η πατρίδα μας είναι μια χώρα πανέμορφη, αλλά ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές. Αυτή την ομορφιά θέλουμε να την εξασφαλίσουμε και οι πρώτοι που την εξασφαλίζουν με ηρωισμό είναι οι Πυροσβέστες μας. Η σημερινή δωρεά είναι και μια κίνηση που υποδηλώνει κάτι ακόμα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την αναγνώρισή του. Γιατί όλοι μας, ως κοινωνία, πρέπει να αναγνωρίσουμε το δύσκολο, καθημερινό έργο κάθε Πυροσβέστριας και κάθε Πυροσβέστη, κάτω από πολύ δύσκολες, αντίξοες συνθήκες και συχνά, με κίνδυνο της ζωής τους. Σας ευχαριστώ».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε: «Οι καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ετών μας έχουν όλους συγκλονίσει. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δωρίσουμε δύο οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του. Θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους όλων στη BASF, την ευγνωμοσύνη μας για τις γυναίκες και τους άντρες πυροσβέστες, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον».

 

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, τόνισε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της εταιρείας – μέλους μας, BASF, να στηρίξει τις δομές του δημοσίου, παραδίδοντας στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο πυροσβεστικά οχήματα. Εύχομαι η πρωτοβουλία αυτή της BASF να βρει κι άλλους, πολλούς, μιμητές. Ως Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, δεσμευόμαστε να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας, ώστε και αυτά με τη σειρά τους να ευαισθητοποιηθούν για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας έμπρακτα σχετικές πρωτοβουλίες».

 

Στο τέλος της τελετής, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υπαρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος επέδωσαν αναμνηστικά δώρα του Πυροσβεστικού Σώματος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλη Γούναρη και στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιο Κελέμη.

 

Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης, ο Οικονομικός Διευθυντής της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Κώστας Τζαβέλλας, η Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Αθηνά Κυλλάφη, ο Sales Account Manager της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Μάριος Χριστάρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια