Δώρο Πάσχα, έκτακτο επίδομα, μισθοί και συντάξεις – Οι πληρωμές της Μεγάλης Εβδομάδας

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου, καθώς και πλήθος άλλων επιδομάτων, λόγω των εορταστικών δραστηριοτήτων του Πάσχα και έτσι την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Μαΐου και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την περίοδο 18-22 Απριλίου πριν το Πάσχα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν συνολικά πάνω από 2,4 δισ. ευρώ σε πάνω από 5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα:
1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 18-22 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες προγραμματισμένες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου θα καταβληθούν 552,5 εκατ. ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 974.228 δικαιούχους. Πρόκειται για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καθώς και αυτούς των τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

– Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν 741,5 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.476.228 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο. Πρόκειται για τους συνταξιούχους, ο ΑΜΚΑ των οποίων λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

– Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν επίσης 11 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Μαΐου στη βάση του Ν. 4778/2021.

– Τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου θα καταβληθούν 742 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.477.955 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8).

– Επίσης, κατά την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθούν 15,1 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– Τέλος, 13,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 56.571 ασφαλισμένους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Έκτακτες πληρωμές
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο e-ΕΦΚΑ, τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα, ύψους 200 ευρώ. Σημειώνεται ότι στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ).

2. Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου την έκτακτη ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, ως εξής:

– 138.515 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

– 32.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

– 223.529 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν διπλή δόση του επιδόματος.

– 580.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα λάβουν προσαυξημένο το επίδομα.

3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 9 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 27 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 16.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000. ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 δικαιούχους που συμμετείχαν σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος Κ.Ο.Κ. : -25.817- έλεγχοι και -3.959- παραβάσεις την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»

Εντατικούς ελέγχους αλλά και πλήθος ενημερωτικών δράσεων πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», με σκοπό την καθολική συμμόρφωση των οδηγών και επιβατών δίκυκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο.

Η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει την επιχειρησιακή της ισχύ με τεχνολογικά εργαλεία της EUROPOL

Ολοκληρώθηκαν η εκπαίδευση και η παρουσίαση για την αξιοποίηση εργαλείων και εφαρμογών της EUROPOL, παρουσία της Ηγεσίας και στελεχών της Ελληνική Αστυνομίας Προμήθεια έξι εξυπηρετητών σε υπηρεσίες αντιμετώπισης του οργανωμένου και σοβαρού εγκλήματος Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της στρατηγικής για

Σύλληψη ημεδαπού και κατάσχεση 2 κιλών και 563 γραμμαρίων ναρκωτικων ουσιών στον Βόλο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου προέβησαν στη σύλληψη ενός 40χρονου ημεδαπού για παράβαση του N.4139/13 ”Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που

Β. Κικίλιας για μεταναστευτικές ροές από Λιβύη: «Αν δεν αλλάξει κάτι, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο σκληρά μέτρα»

«Αν δεν αλλάξει κάτι στο επόμενο χρονικό διάστημα, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο αυστηρά και πιο σκληρά μέτρα» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, αναφερθείς στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο