Δραστηριότητες ΣΝΔ στην Κύπρο κατά το Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου

Από 26 έως 29 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ελλιμενίστηκαν στο λιμάνι Λεμεσού, με σκοπό τη διεξαγωγή από τους μαθητές προγράμματος εκπαιδευτικών και εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο.

Ειδικότερα την Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, δέχθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Διοικητή της Σχολής Υποναύαρχο Σασιάκο Χρήστο ΠΝ και τους Κυβερνήτες των 2 πλοίων. Κατά την συνάντηση ο Αρχηγός αφού ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στον ΘΕΠ, συνεχάρη και ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΣΝΔ, για το εξαίρετο εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί σε ότι αφορά στη διαμόρφωση της ναυτοσύνης και της επαγγελματικής κατάρτισης των μελλοντικών Αξιωματικών του Ελληνικού και Κυπριακού ΠΝ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Διοικητής της ΣΝΔ παρέθεσε δεξίωση επί του «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας, κας Μαρίνας Χατζημανώλη, του Αρχηγού, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας, κ. Ανδρέα Λουκά, της Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ, καθώς και αντιπροσωπείας στελεχών.

Το πρόγραμμα της Σχολής περιελάβανε επίσης επίσκεψη στα Φυλακισμένα   Μνήματα και στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, όπου έγινε ενημέρωση για το ιστορικό των μνημείων και κατατέθηκαν στεφάνια αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες στους αγώνες για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ΣΝΔ επισκέφθηκε επίσης το Παρατηρητήριο «ΛΗΔΡΑ», όπου έτυχε ενημέρωσης, καθώς και άλλους πολιτισμικούς και ιστορικούς χώρους της ΚΔ.

Την Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023, με τον απόπλου των 2 πλοίων, πραγματοποιήθηκε αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «ΠΝ/ΔΝ – 03/2023», η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού, σε συνεργασία με το Ελληνικό ΠΝ και σε αυτή συμμετείχαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και Ε/Π AW – 139 της Διοίκησης Αεροπορίας.

Το σενάριο περιλάμβανε Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων, αντικείμενα Έρευνας – Διάσωσης με συνεργασία ελικοπτέρου και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των πλοίων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο