Drones και 7.500 στρατιωτικοί θα επιτηρούν το Σαββατοκύριακο για πυρκαγιές και καύσωνα – Στους 46 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη μάχη που δίνει η χώρα μας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και την αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Περίπου 7.500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μπαίνουν πλεόν σε κατάσταση «readιness» για το Σαββατοκύριακο καθώς προβλέπονται ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες (θα φτάσουν τους 46 βαθμούς) και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας μας ενώ όπως έγινε γνωστό θα υπάρχει και πτήση drone πάνω από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Επιτήρηση από στρατό για πρόληψη πυρκαγιών

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο θα ισχύσουν τα ακόλουθα μέτρα:

– Εκπομπή του συνόλου των 214 περιπόλων επιτήρησης (1.284 άτομα) και 22 πυροφυλακίων (132 άτομα), ανεξαρτήτως δείκτη επικινδυνότητας.

– Εκπομπή 50 περιπόλων επιτήρησης (300 άτομα) επιπλέον των 23 προβλεπομένων (138 άτομα) περιπόλων επιτήρησης, στην περιοχή Αττικοβοιωτίας. Ποσοστό αύξησης 217%

– Ετοιμότητα 2 ωρών σε όλα τα τμήματα και τα μέσα του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ (5.312 άτομα) και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (341 άτομα) .

– Πτήση UAV HERON άνωθεν της ηπειρωτικής Ελλάδος.

– Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού.

– Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης (36 άτομα), πλέον των καθορισμένων από το Πυροσβεστικό Σώμα, στις κεντρικές οδούς ΠΑΡΝΗΘΟΣ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΥΜΗΤΤΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΡ. ΜΕΡΡΕΝΤΑ (Περ. ΚΟΥΒΑΡΑ), ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

– Εναέρια επιτήρηση και εκπομπή περιπόλων σε όλη την επικράτεια, μέχρι 5 χλμ πέριξ ΟΛΩΝ των στρατοπέδων

Μεγάλο ρόλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών ιδιαίτερα στα δύσκολα μέτωπα παίζει η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Την ώρα των επιχειρήσεων που τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και οι πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, στο πλάι τους εργάζονται τα χωματουργικά μηχανήματα του Στρατού με τους χειριστές τους να προσπαθούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μπορεί να γίνει αναχαίτιση της πυρκαγιάς από το πυροσβεστικό σώμα.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ, χωματουργικά μηχανήματα του στρατού επιχειρούν διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στην φωτιά στα Δερβενοχώρια από το Καραούλι προς Οινόη στη δυτική πλευρά του μετώπου και ανατολικά από το Στεφάνι νότια προς την περιοχή του Τιτάνα.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα με υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμη και τους 46 βαθμούς έχουν θέσει σε επιφυλακή όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται και οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν ήδη με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι, Δερβενοχώρια Βοιωτίας, ‘Εμπωνα Ρόδου, Λευκόχωμα Σπάρτης και ‘Αντισσα Λέσβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιπολίες όπως φαίνεται και από τα σχετικά βίντεο γίνονται καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, μέρα και νύχτα.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο