Δυτική Ελλάδα: Παραδόθηκαν τα τρία drones στα στελέχη του Λιμενικού

Με την παράδοση τριών ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) στο Λιμενικό Σώμα ολοκληρώθηκε το έργο που είχε αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Η εν λόγω παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα ενισχύσουν την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Κατάκολου και Μεσολογγίου, στα πεδία έρευνας, διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.

Κατά την παράδοση – παραλαβή παρόντες ήταν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Πλοίαρχος Λάζαρος Χανουμίδης, ο Ανθυποπλοίαρχος Ιωάννης Φρούντας και οι Σημαιοφόροι Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου και Ανδρέας Τρυφωνόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Μπροστά για όλους» δήλωσε:

«Βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Ακόμα και μια διάσωση αγνοουμένου να γίνει θα είμαστε ικανοποιημένοι για την χρησιμότητά τους. Τα Drones αποτελούν ορόσημο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όπου τα θέματα πολιτικής προστασίας, περιβάλλοντος και δημόσιας ασφάλειας χρήζουν γρήγορης και σωστής αντιμετώπισης. Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία και ενισχύουμε την ασφάλεια και την προστασία του τόπου μας» Αυτό επιτεύχθηκε από το Ευρωπαϊκό έργο AETHER, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INTERREG Ελλάδα -Ιταλία».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο