Ε.Α.Α.Λ.Σ Ενημέρωση: Συνάντηση με Ένωση Αποστράτων Λ.Σ. Β. Ελλάδος – ΠΕΔΙΛΣ Β.Ε. & Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ.
Στο πλαίσιο ειλημμένων αποφάσεων της νέας Διοίκησης της Ε.Α.Α.Λ.Σ., στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Ένωση Αποστράτων Λ.Σ. Βορείου Ελλάδος (ΕΑΛΣΒΕ).
Από πλευράς ΕΑΑΛΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΔΣ Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Γενικός Γραμματέας ΔΣ Δημήτρης Σαϊτάκης, ο Αντιπρόεδρος ΔΣ Γιάννης Καραγεωργόπουλος, η Ταμίας Ελένη Κοντάκου και ο εκπρόσωπος Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Κυριάκος Κουράκος.
Από πλευράς του ΔΣ της ΕΑΛΣΒΕ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρός του Κων/νος Παπαδόπουλος, ο Ταμίας ΔΣ Γιάννης Λουκοβίτης, η Γραμματέας ΔΣ Γεωργία Τουρλακίδου και τα μέλη ΔΣ Παναγιώτης Κισσερούδης, Ιφινόη Δουκάκου, Δημοσθένης Γογοδώνης και Γιάννης Γεωργίου.  Τίμησε με την παρουσία του τη συνάντηση αυτή ο Επίτιμος Πρόεδρος ΕΑΛΣΒΕ Παντελής Γώγος.
Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και αμφότερες οι πλευρές υπογράμμισαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκαν (ΕΑΑΛΣ το 1988 και ΕΑΛΣΒΕ το 1995).
Από πλευράς ΕΑΑΛΣ τονίσθηκε ότι η εκλεγείσα προ 5μήνου νέα Διοίκησή της, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επέφερε σημαντικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της.  Στις αλλαγές αυτές εντάσσονται η διεύρυνση της συμμετοχικότητας των μελών της, η αξιοποίηση της σύγχρονη τεχνολογίας εξ αποστάσεως επικοινωνίας στις καθημερινές λειτουργίες της.
Περαιτέρω, από την ΕΑΑΛΣ τονίσθηκε ότι για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων (δημοκρατικότερη λειτουργία, συμμετοχικότητα, γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα ΔΣ κλπ.) κύρια προτεραιότητα του νέου ΔΣ είναι η τροποποίηση του «αναχρονιστικού» πλέον ιδρυτικού Καταστατικού της, για την επιτυχή ολοκλήρωση της οποίας προσβλέπει στη συνδρομή όλων των ανά την επικράτεια περιφερειακών σωματείων και παραρτημάτων Αποστράτων Λ.Σ., προκειμένου συγκεντρωθούν οι διευρυμένες πλειοψηφίες που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.
Επίσης, γνωστοποιήθηκε μια σειρά αποφάσεων και πρωτοβουλιών που ανελήφθησαν και υλοποιούνται από το νέο ΔΣ της ΕΑΑΛΣ.  Αυτές περιλαμβάνουν την κατάργηση της έντυπης έκδοσης του περιοδικού «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» (σημ.: οι εξοικονομούμενοι πόροι θα αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία του συνόλου των μελών της ΕΑΑΛΣ), τη μετατροπή της σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΛΣ  στο διαδίκτυο (www.eaals.gr), τη δημιουργία γραφείου Αποστράτων στο Αρχηγείο ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, τη δημιουργία help-desk Αποστράτων Λ.Σ. στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, την ανακαίνιση και λειτουργία παραρτήματος των κεντρικών γραφείων της ΕΑΑΛΣ εντός του Αρχηγείου ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, την πρόταση δημιουργίας Πολιτιστικού Κέντρου Λ.Σ. (ΠΟΚΕΛΣ), την εξεύρεση λύσεων για κατάλληλη στέγαση των περιφερειακών ενώσεων και παραρτημάτων Αποστράτων Λ.Σ., όπου απαιτείται κ.ά.
Τέλος, ιδιαίτερα εκτενής ενημέρωση των μελών ΔΣ της ΕΑΛΣΒΕ έγινε για το φλέγον ζήτημα της επιχειρούμενης από την Κυβέρνηση δραματικής συρρίκνωσης των κοινωνικών πόρων των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, που προέρχονται από τις εξοπλιστικές δαπάνες της Χώρας οι οποίες αποτελούν έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των  Ενόπλων Δυνάμεων που αποδίδονται με τη μορφή ανταποδοτικών  κρατήσεων ύψους 4% (για τα Μ.Τ.) και 2% (για τους Ε.ΛΟ.Α.) επιβαλλόμενων από το Κράτος επί των πάσης φύσεως εξοπλιστικών συμβάσεων προμηθειών- δαπανών.  Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις εκατέρωθεν προσπάθειές τους για την αποσόβησης νομοθέτησης του καταστροφικού για τα Μετοχικά Ταμεία των ενστόλων μέτρου.
Οι ανωτέρω πρωτοβουλίες καλωσορίστηκαν και έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από την ΕΑΛΣΒΕ, ενώ παράλληλα από πλευράς της παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι θα βρίσκονται αρωγοί σε κάθε ενέργεια που θα αποβλέπει στην καλυτέρευση της θέσης των αποστράτων συναδέλφων μας.
IMG_6949
Η παρουσία της αντιπροσωπείας ΕΑΑΛΣ στο κεντρικό λιμάνι της συμπρωτεύουσας ολοκληρώθηκε με πραγματοποίηση εθιμοτυπικής επίσκεψης στον Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Στ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ.  Στον ίδιο χώρο έγινε συνάντηση και με τον Περιφερειακό Διοικητή Λ.Σ. Βορείου Ελλάδος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ κ. Ευστρ. ΓΙΑΜΜΑ και ανταλλαγή αναμνηστικών.  Σε αμφότερους τους ως άνω αξιωματούχους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η ΕΑΑΛΣ στέκεται διαχρονικά αρωγός και συμπαραστάτης τους στο έργο των εν ενεργεία συναδέλφων μας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Βίντεο από την στιγμή που διακινητές πετούν μετανάστες στη θάλασσα – Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο πνίγηκαν όταν διακινητές τους έριξαν στη θάλασσα λίγα μέτρα από παραλία της Κάντιθ, στη νότια Ισπανία. Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν. Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν

Παναγιώτης Tσάκος: Eπίτιμος Διδάκτορας του EAΠ – H αναγνώρισή του ως Πρεσβευτής της Eλληνικής Nαυτιλίας και του Eλληνισμού

Σε Eπίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Aνθρωπιστικών Eπιστημών του Eλληνικού Aνοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πάτρα αναγορεύτηκε το περασμένο Σάββατο (18 Nοεμβρίου) ο καπετάν Παναγιώτης Tσάκος. O καπετάνιος, ως ιδρυτής του Iδρύματος «Mαρία Tσάκος», στο Mοντεβιδέο της Oυρουγουάης, με κύριο σκοπό

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Μετάβαση στο περιεχόμενο