Ε.Α.Α.Λ.Σ. : Ενημερώθηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για το «πλήγμα» στα Μετοχικά Ταμεία και για τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη

Στο πλαίσιο ειλημμένων αποφάσεων της νέας Διοίκησης της Ε.Α.Α.Λ.Σ. και κατόπιν σχετικού αιτήματός μας, στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κυρίαρχο θέμα στη συνάντησή μας, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ήταν το «πλήγμα» στην βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των ενστόλων που θα προέλθει από τη σχεδιαζόμενη δραματική συρρίκνωση (κατά το ήμισυ) των εσόδων τους (συνολικά 6%) από τις εξοπλιστικές δαπάνες, που πρόσφατα αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση.

Μετά τη διεξοδική ανάλυση που έγινε από το κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ένωσής μας, ο κ. ΥΝΑΝΠ δεσμεύθηκε να ενημερωθεί από τα κυβερνητικά κλιμάκια για τις παραμέτρους που οδήγησαν στην επιλογή αυτή και να επανέλθει για να μας ενημερώσει σχετικά.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε επιγραμματικά για τα χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσής μας, όπως: (α) προαγωγές Ανθυπασπιστών ε.α. και, (β) ενιαία εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθ. 6 του ν. 2838/2000 σε όλους τους αποφοίτους της Σ.Ε.Μ.Α.

Επιπλέον, ενημερώσαμε τον κ. ΥΝΑΝΠ (α) για την πορεία τροποποίησης του ιδρυτικού Καταστατικού της Ένωσής μας, ιδίως δε για την προσαρμογή του στις νομοθετικές διατάξεις του 2021, προς τις οποίες οφείλουν να συμμορφωθούν όλα τα σωματεία και η Ε.Α.Α.Λ.Σ., ως επίσης (β) για τη συνεισφορά μας στη συντελούμενη την περίοδο αυτή νομοτεχνική επεξεργασία σχεδίου νόμου για την ίδρυση φορέα (ΝΠΔΔ) πολιτιστικού σκοπού στο ΥΝΑΝΠ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που άλλωστε συμπίπτει με την προ 2μήνου πρότασή μας για την ίδρυση Πολιτιστικού Κέντρου Λ.Σ.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή μας, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέθεσε σε σύμβουλό του να συνεργαστεί με την Ένωσή μας, για την επεξεργασία των επιμέρους ζητημάτων που του θέσαμε, με σκοπό τη συμπερίληψή τους στο επικείμενο σχέδιο νόμου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λειτουργία από σήμερα Μηχανισμός Καταγγελιών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος

ΕΑΑΛΣ: Συνεχίζει με ρουχισμό την αρωγή της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. (ΕΑΑΛΣ), συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό της έργο προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 28 κούτες με 650 τεμάχια ειδών ρουχισμού καινούργια, προσφορά του Ομίλου FF και του προέδρου του, τον οποίο ευχαριστούμε

Ο ΥφΕΘΑ στη ΣΝΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Αξιωματικός και επεσήμανε τις

Μετάβαση στο περιεχόμενο