Ε.Α.Α.Λ.Σ. : Συνάντηση Δ.Σ. Ε.Α.Α.Λ.Σ. με ΥΝΑΝΠ κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Τι συζητήθηκε

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ

Την Πέμπτη 03 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα στο ΥΝΑΝΠ συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Από πλευράς Ε.Α.Α.Λ.Σ. στον Υπουργό τέθηκε σειρά ζητημάτων, που αφορούν στην Ένωσή μας και, ιδίως:

(1) Η τροποποίηση του οργανισμού του υπουργείου με την όποιά να προβλέπεται θεσμικά (όπως ισχύει στα άλλα ένστολα σώματα) η λειτουργία γραφείου για την διαχείριση θεμάτων που έχουν σχέση με τους αποστράτους του ΛΣ. Μέχρι την σχετική τροποποίηση του οργανισμού και για την άμεση εξυπηρέτηση των αποστράτων ζητήθηκε να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.

(2) Η Τροποποίηση υφιστάμενων διατάξεων, για τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας Αποστράτων», προτάθηκε η μέρα αυτή να είναι η πρώτη Κυριακή εκάστου Οκτωβρίου. Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό ότι ήδη το ΔΣ της ένωσης έχει λάβει αποφάσεις για τη διενέργεια εκδηλώσεων.

(3) Τονίστηκε το απαράδεκτο της μη χορήγησης ξιφών σε Αξιωματικούς του ΛΣ οι οποίοι αποστρατεύονται χωρίς η πολιτεία να εκπληρώνει αυτή την ηθική υποχρέωση της.

(4) Τέθηκαν οι προτάσεις μας που αφορούν την νομοθετική τακτοποίηση ζητημάτων για την αποκατάσταση αδικιών σε κατηγορίες μελών της ένωσης (ανθυπασπιστών, υποναυαρχων κ.λ.π).

(5) Την κατάργηση της «Εισφοράς Αλληλεγγύης» η οποία συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι έχει ήδη συμπληρωθεί δεκαετία από τη θέσπιση της και έχουν την δημιουργηθεί ικανά αποθεματικά.

(6) Επιβεβαιώθηκε η ανυποχώρητη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε μεταβολή της ανταποδοτικής χρηματοδότησης των Μετοχικών ταμείων από τις προμήθειες των ΕΔ και των ΣΑ.

(7) Τέλος ζητήθηκε, η ανάληψη πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση της εμπειρίας αποστράτων στελεχών με τη σύσταση ομάδων – επιτροπών για θέματα που αφορούν το ΛΣ ( Ιστορία του Λ.Σ, σύνδεση ΛΣ με την κοινωνία, επεξεργασία γενικότερων θεμάτων).

Ο κ. Υπουργός έδειξε την πλήρη κατανόηση για τα θέματα που του τέθηκαν, δεσμεύτηκε να τα μελετήσει και σε κάποια από αυτά δήλωσε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση για τηνεπίλυση τους.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σταύρος Βοϊδονικόλας Δημήτρης Σαιτάκης

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό: Πάνω από 65 μετανάστες διασώθηκαν στο Αιγαίο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 66 άτομα εντόπισαν οι δυνάμεις του Λιμενικού σε Οινούσσες, Φαρμακονήσι και Μεγίστη. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το βράδυ της Πέμπτης ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε βραχώδη ακτή βορειοδυτικά της ν.

Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) ενημερώνει ότι κατόπιν μελέτης για την στατικότητα των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα προέκυψε πρόβλημα και ως εκ τούτου αναστέλλεται από σήμερα (29/9) κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό

ΥΠΟΙΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Πολιτική Προστασία 2021- 2027», με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εντάσσεται η πράξη «Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέως τύπου». Η σχετική πράξη εκδόθηκε σήμερα από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο