ΕΑΑΛΣ Παρέμβαση : Επιστολή στον Κωστή Χατζηδάκη – Άδικη η εισφορά 1% για τους μετόχους των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ!!!

Επιστολή ΕΑΑΛΣ :

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών

Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

ΘΕΜΑ:  Κατάργηση ειδικής εισφοράς (1%) ν. 3986/2011.

  1. Με αφορμή το σχέδιο νόμου«Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις»,που αναρτήσατε στο opengov για δημόσια διαβούλευση από 6/10/2022 έως 20/10/2022, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

(α)  Από τη μελέτη των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου σας, διαπιστώνεται ότι: (ι) διατηρείται η ειδική εισφορά (1%) της περ. β) παρ. 2 άρθρου 38 ν. 3986/2011 για τους ασφαλισμένους των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων (και των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), ενώ (ιι) η ίδια αυτή εισφορά (1%) καταργείται για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του δημοσίου.

(β)  Γνωρίζετε ότι είναι προεκλογική δέσμευση της παρούσας Κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς που αναφέρεται στο θέμα.  Μια δέσμευση που ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης επανέλαβε από το βήμα της φετινής Δ.Ε.Θ. δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «…Καταργείται για πάντα και για όλους, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ένα βάρος των μνημονίων παίρνει τέλος ανακουφίζονται σχεδόν 3 εκ φορολογούμενοι…».

(γ)  Γνωρίζετε, επίσης, ότι η επιλεκτική κατάργηση της εν προκειμένω ειδικής εισφοράς για όλους τους ασφαλισμένους του δημόσιου τομέα, πλην των ασφαλισμένων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κατάφωρα άδικη καθώς επιφυλάσσει άνιση και δυσμενή μεταχείριση της Πολιτείας σε βάρος των ένστολων λειτουργών του δημοσίου.

  1. Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, είναι, κυριολεκτικά αδιανόητο, πώς σε μια τόσο κρίσιμη για τα εθνικά θέματα και μια τόσο επισφαλή οικονομικά συγκυρία, οι ένστολοι να εισπράττουν από την Κυβέρνηση τέτοια απαξίωση!!!
  2. Επίσης, είναι, κυριολεκτικά αδιανόητη, η επιμονή σας να διατηρούνται σε ισχύ αυτά το μνημονιακό και πάντως μη ανταποδοτικό μέτρο, τη στιγμή μάλιστα, που στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου σας, αναγνωρίζετε ότι εκλείπει πλέον ο δημοσιονομικός λόγος θέσπισής του!!!
  3. Είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό ότι, οι εισφορές αυτές στερούν πολύτιμα εισοδήματα από τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.  Για εμάς και τις οικογένειές μας, αυτά τα χρήματα είναι πολύτιμα και το παραμικρό ευρώ έχει πλέον ιδιαίτερη αξία για τον καθένα μας.
  4. Η κατάργηση των εν λόγω εισφορών είναι δέσμευσή σας και δεν πρέπει να την αθετήσετε, ιδίως ενόψει της ολοκλήρωσης του τρέχοντος πολιτικού κύκλου.  Είναι ο μόνος τρόπος να αυξήσετε άμεσα το διαθέσιμο εισόδημα των ασφαλισμένων στα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ, χωρίς ουδεμία δημοσιονομική επιβάρυνση.
  5. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και επειδή οι ένστολοι υπήρξαν πάντοτε οι σταθεροί και απαρασάλευτοι στυλοβάτες της Πολιτείας μας, σας παρακαλούμε με τη ρύθμιση του άρθρου 12 του νομοσχεδίου σας να καταργήσετε παντελώς την ειδική εισφορά (1%) και για τους ενστόλους, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στη φετινή Δ.Ε.Θ.
  1. Τα στελέχη των Ε.Δ., Σ.Α. και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έχουν άμεση ανάγκη διεύρυνσης του πλέγματος προστασίας της Πολιτείας.  Δεν αντέχουν την περαιτέρω φτωχοποίησή τους.  Προς τούτο σας καλούμε να αποδώσετε τον οφειλόμενο σεβασμό και να θεραπεύσετε την αδικία, που για άλλη μια φορά εισπράττουν οι ένστολοι ασφαλισμένοι του Δημοσίου!!!

Εντίμως,

%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%A3%20final

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ. Ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης του ΠΔ Μεταθέσεων 11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Λ   Σας ενημερώνουμε ότι την 1-12-22 είχε οριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών-Π.Ο.Λ. κατά των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων 21/2022 το οποίο  έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συναδέλφων από

Ε.Α.Α.Λ.Σ: Ιδρύθηκε και λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α. με παρέμβαση του Αρχηγού ΛΣ

Ανακοίνωση Ε.Α.Α.Λ.Σ: Φέρουμε σε γνώση όλων των μελών μας ότι, με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υποναυάρχου Λ.Σ. κ. Αντώνη ΜΑΖΗ, δρομολογήθηκε η διευθέτηση ενός από τα κυρίαρχα προτάγματα των διεκδικήσεων της Διοίκησής μας για δημιουργία HELP-DESK Αποστράτων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.