ΕΑΑΛΣ: Τι συζητήθηκε με το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της

ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Ε.Α.Α.Λ.Σ.)

 

“Στα κεντρικά γραφεία του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2022 προγραμματισμένη συνάντηση των Προεδρείων Μ.Τ.Ν. και Ε.Α.Α.Λ.Σ.

 

Από το Μ.Τ.Ν. συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Αντιναύαρχος ε.α.Ι. Σαμαράς ΠΝ, ο Γενικός Διευθυντής ΜΤΝ Πλοίαρχος (Ο) Μαυρουδάκης Γιάννης ΠΝ και ο Υποναύαρχος ΛΣ (ε.α.) Α. Θεοφίλου, υπό διπλή ιδιότητα αφενός ως μέλος του ΔΣ ΜΤΝ, αφετέρου ως Εκτελεστικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ.

Από την Ε.Α.Α.Λ.Σ. συμμετείχαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Σαϊτάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ιωάννης  Καραγεωργόπουλος.

Κατά την εν λόγω συνάντηση, καταρχάς διαπιστώθηκε η ανάγκη για εποικοδομητική και βιώσιμη συνεργασίας των δύο φορέων.

Ακολούθως, από πλευράς ΜΤΝ παρουσιάστηκαν με τρόπο εκτενή και εμπεριστατωμένο συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία του Ταμείου (ΜΤΝ, ΒΟΕΑ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΛΟΑΝ κλπ.).

Επίσης, παρουσιάστηκε η παρούσα κατάστασή του ως και οι προοπτικές του για το μέλλον.

Περαιτέρω, έγινε ενημέρωση και σύντομη συζήτηση για τα παρακάτω ειδικότερα θέματα:

 

– Περιγραφή και πορεία υλοποίησης έργων εκσυγχρονισμού, εξορθολογισμού και ψηφιοποίησης της λειτουργίας του ΜΤΝ.

 

– Αποτίμηση της οικονομικής χρήσης έτους  2021, που είχε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα (πλεονασματική) και στη διάρκεια της οποίας επετεύχθησαν οι δημοσιονομικοί στόχοι του Ταμείου, βάσει των απολογιστικών στοιχείων του.

 

–  Στατιστική αποτύπωση σύνθεσης μερισματούχων Ταμείου, με επισήμανση της σπουδαιότητας που έχει για τη μεσο-μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ταμείου η διατήρηση της κατάταξης νέων στελεχών στο Λ.Σ.

 

– Πηγές προέλευσης πόρων/εσόδων ΜΤΝ (εισφορές/κρατήσεις ασφαλισμένων, κοινωνικοί/ανταποδοτικοί πόροι, αξιοποίηση περιουσίας) και αναλυτική παρουσίασή τους.

 

Στο ευρύτερο πλαίσιο των προκλήσεων που αναμένεται να αντιμετωπίσει  το ΜΤΝ στο εγγύς μέλλον αναφέρθηκε ότι συγκαταλέγονται:

– η κατάργηση των κρατήσεων ν. 4093/12 στο μέρισμα ΜΤΝ για μερισματούχους προ του 2016

– αύξηση ορίου των χορηγούμενων δανείων, που όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΜΤΝ, αμφότεροι εντάσσονται εντός των δυνατοτήτων του Ταμείου.

 

Τέλος, από πλευράς εκπροσώπων ΕΑΑΛΣ εκφράσθηκε η έντονη ανησυχία για τη φημολογούμενη περικοπή του 4% σε 1% της παρακράτησης ως ανταποδοτικοί πόροι και προέρχονται από τις προμήθειές του ΠΝ και του ΛΣ, με παράλληλη γνωστοποίηση της αποφασιστικότητας της ΕΑΑΛΣ για εκδήλωση έντονης αντίδρασης σε περίπτωση πραγματοποίησης τέτοιας δυσμενούς για τα Ταμεία που στηρίζουν το εισόδημα των μερισματούχων/δικαιούχων τους εξέλιξης.”

 

                                                     

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη γυναίκα Α’ μηχανικός σε φρεγάτα του ΠΝ: Η προσφορά στην πατρίδα

Για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ευκράντη, τα οποία διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής

Βυθίστηκε σκάφος στον Ωρωπό – Εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού από ιδιώτη, για ανατροπή σκάφους και ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, στην περιοχή Χαλκουτσίου Ωρωπού Αττικής και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από το αλιευτικό καταφύγιο της ανωτέρω περιοχής. Άμεσα στην περιοχή μετέβη

Οριστικοί Πίνακες Συμμετεχόντων & Απορριφθέντων διαγωνισμού Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού (Ιατρών) έτους 2022 – Πίνακες κατά φθίνουσα σειρά συνολικού αριθμού μορίων

Ανακοίνωση του Λιμενικού 1. Ανακοινώνεται ότι, την 12-08-2022, ημέρα Παρασκευή, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2, οι κάτωθι Πίνακες του διαγωνισμού απευθείας Κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού έτους 2022,

Ύπατη Αρμοστεία: Περίπου 1.200 νεκροί μετανάστες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και της βορειοδυτικής Αφρικανικής θαλάσσιας οδού. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 25 νεκροί ή αγνοούμενοι