ΠΑΣΟΚ: “Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιτελούν τα κύρια καθήκοντά τους, ήτοι την έρευνα και διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα και την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, αποτελεσματικά,  με συνέπεια και αυταπάρνηση και με σεβασμό στη νομιμότητα”

Ανακοίνωση Υπευθύνου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «για τις καταγγελίες κατά του Λιμενικού Σώματος»

Μετά τις τελευταίες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έχει προβεί σε ενέργειες κατά των μεταναστών που δεν συνάδουν με τις σχετικές  προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου, ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ευνομίας αποτελώντας για δεκαετίες πυλώνα δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρώ δεδομένο ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη παραμένει διαρκώς προσηλωμένη στο έργο της και δύναται να επιλαμβάνεται επί κάθε είδους σχετικής καταγγελίας στο βαθμό που αυτή στοιχειοθετείται επαρκώς.

Είναι επίσης κοινά αποδεκτό ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιτελούν τα κύρια καθήκοντά τους, ήτοι την έρευνα και διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα και την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, αποτελεσματικά,  με συνέπεια και αυταπάρνηση και με σεβασμό στη νομιμότητα.

Σε μία δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, όπου αμφισβητούνται ακόμη και τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη και σημαντική, εθνικά, κοινωνικά και γεωστρατηγικά, περιοχή του Αιγαίου, απαιτείται ψυχραιμία και ενότητα, προτάσσοντας το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού που ταυτίζονται διαχρονικά με τη στάση αλλά και τα συμφέροντα της Ελλάδας, αποφεύγοντας παράλληλα κάθε είδους άσκοπη και αντιπαραγωγική εσωστρέφεια».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΑΛΣ: Σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΑΛΣ, στον κατάμεστο από μέλη, φίλους και προσκεκλημένους της Ένωσης φιλόξενο χώρο του bar – restaurant “Μαντζάρου 3” στο Κολωνάκι.

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων (φωτο)

Μέσα σε ζεστό οικογενειακό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 24-2-24 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδ/σων στη Ταβέρνα ΑΛΩΝΑΚΙ. Η εκδήλωση μας έχει γίνει πλέον θεσμός και αυτό το δείχνει η αθρόα και μαζική

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% (9 πλοία) κατέγραψε ο αριθμός των υπό ελληνική σημαία πλοίων (άνω των 100 κοχ) το Δεκέμβριο 2023 (1816 πλοία) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό του Δεκεμβρίου 2022 (1825 πλοία), σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Χολέρα: Lockdown σε κρουαζιερόπλοιο λόγω κρουσμάτων

Τουλάχιστον 15 άτομα έχουν απομονωθεί λόγω «ύποπτης ασθένειας», ενώ επιβάτης ανέφερε ότι ο καπετάνιος τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για χολέρα. Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Μαυρικίου. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn παραμένει ανοικτά του λιμανιού αφού του έχει απαγορευτεί να δέσει

Μετάβαση στο περιεχόμενο