Έμπρακτη ανταμοιβή η αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματός μας

Για ακόμη μία φορά τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ΄΄ υπερέβαλαν εαυτόν ΄΄ διασώζοντας πάνω από 3.700 συνανθρώπους μας που κινδύνεψαν από τις απίστευτης έκτασης και σφοδρότητας πυρκαγιές που ακόμη μέχρι και σήμερα απειλούν το νησί της Ρόδου.

Ανάλογη η προσφορά των συνάδελφων στην Κέρκυρα όπου απεγκλώβισαν δεκάδες τουρίστες.

Θεωρούμε δε χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων, την αντίστοιχη πριν 2 χρόνια ηρωική προσπάθεια των Λιμενικών που απεγκλώβισαν χιλιάδες πολίτες που κινδύνεψαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Εύβοια.

Το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του με αλτρουισμό και αυταπάρνηση διασώζουν αυτούς που κινδυνεύουν τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά.

Όπως κάθε φορά,  οι φορείς, οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας ,οι πολίτες, οι άνθρωποι που έχουν διασωθεί  θα τιμήσουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, τους συναδέλφους μας που πράττοντας το καθήκον βοήθησαν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Έφτασε όμως η στιγμή που και η πολιτεία θα πρέπει να περάσει σε πράξεις. Πράξεις που θα δικαιώσουν όλους όσοι  θέτουν σε κίνδυνο την δική τους ζωή για να σώσουν τις ζωές συνανθρώπων τους αλλά και τις οικογένειές τους που βιώνουν την δύσκολη και επικίνδυνη καθημερινότητά του ένστολου .

Αναγνώριση τους επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο.

Πρόσφατα στη συνάντησή μας με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη μεταξύ των αιτημάτων που του υποβάλαμε όπως και κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας» βασικότερο όλων ήταν η αναγνώριση και χορήγηση αποζημίωσης της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας, ειδικά για τα Στελέχη που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Λιμεναρχεία, Πλωτά, Ειδικές Αποστολές, Διώξεις Ναρκωτικών κ.α.).

Το αίτημά μας αυτό υπεβλήθη και στις συναντήσεις της Π.Ο.Λ με τον ΥΝΑΝΠ κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και τον Υφυπουργό κ.Παππά Ιωάννη.

Θεωρούμε πως σε μια χώρα που μετά από 14 έτη  αυστηρής, μνημονιακής, οικονομικής πολιτικής φαίνονται τα πρώτα δείγματα μισθολογικής ανάκαμψης, το πρώτο που θα πρέπει να τεθεί σε  ρεαλιστική βάση είναι η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του  καθημερινού αγώνα των ένστολων για την διαφύλαξη της ασφάλειας της πατρίδας μας και της προστασίας των πολιτών .

 

Ζητούμε από τον Κυβέρνηση αλλά και από τα κόμματα , στο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί σε λίγες μέρες από το Ελληνικού Κοινοβουλίου, με  νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1-1-24, να συμπεριληφθεί η αναγνώριση και χορήγηση αποζημίωσης της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας .  

 

Έμπρακτη ανταμοιβή η αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματός μας – Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (omospondia.gr)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασώθηκαν 90 αλλοδαποί ανοιχτά του Ταίναρου και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Στην διάσωση 90 αλλοδαπών προχώρησε τα μεσάνυχτα το Λιμενικό Σώμα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων σε Α/Κ στην θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου

Στυλιανίδης: Η ελληνική ναυτιλία από τους σημαντικότερους παράγοντες για να συνεχίσει να κινείται η παγκόσμια οικονομία

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, συμμετείχε σήμερα, ως ένας εκ των βασικών ομιλητών μεταξύ λοιπών σημαντικών προσωπικοτήτων από την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα, στο ετήσιο Φόρουμ της Ελληνικής Ναυτιλίας, που φιλοξένησε για 13η χρονιά η Capital Link, στο

ΥΝΑΝΠ: Διανομή εμφιαλωμένου νερού σε πλημμυροπαθείς στη Μαγνησία

Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ), προσφέρθηκαν στις 21/09/2023, δύο χιλιάδες πεντακόδιες είκοσι (2.520) συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού (1,5 lt), στους κατοίκους

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο