Έδεσε στην Σούδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στην μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 22»
Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ όπου θα παραμείνει έως τις 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, στο οποίο υπηρετούν εκατοντάδες ναύτες, πεζοναύτες, καθώς και μέλη της γαλλικής ναυτικής δύναμης. Το πλοίο μεταφέρει μεταξύ άλλων πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine και ελικόπτερα Caïman και Dauphin (Panther).

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στην μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 22» που διοργανώνει η χώρα μας από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 με «έδρα» την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

de-gaulle-1

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις:

• Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.

• Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
• Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.
• Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.
• Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.
• Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.

Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Πηγή: zarpanews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για την ανανέωση της συμμετοχής της Ελλάδος στην Πρωτοβουλία ¨QUALSHIP 21¨ για την περίοδο 2025-2026

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι με επιστολή του αρμόδιου γραφείου της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανανέωσης της συμμετοχής της Ελλάδας στην πρωτοβουλία ¨QUALSHIP 21¨ για το χρονικό διάστημα 2025-2026.

Η Π.Ο.Λ. για τις Άδειες θερινής περιόδου

Η Ομοσπονδία μας κάθε καλοκαιρινή περίοδο γίνεται δέκτης παραπόνων συναδέλφων αναφορικά με την χορήγηση της προβλεπόμενης καλοκαιρινής άδειας. Όπως για κάθε εργαζόμενο σε αυτή τη χώρα έτσι και για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχει θεσμοθετηθεί η χορήγηση άδειας. Συγκεκριμένα σύμφωνα

Εκβιάζει για ευρώ η Λιβύη: Οι λαθροδιακινητές στέλνουν κατά χιλιάδες τους παράνομους μετανάστες για να προλάβουν τυχόν συμφωνία

Σε δύσκολη εξίσωση εξελίσσεται το πρόβλημα των ροών παράνομων μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη, αφού το νησί ασφυκτιά φέρνοντας στα όρια της αντοχής, την τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες αρχές και τα υπουργεία. Οι αριθμοί τρομάζουν αφού

Διμέτωπη επίθεση από το ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο Μητσοτάκης και Τσίπρας

Διμέτωπη επίθεση με αφορμή δύο διαφορετικές…επετείους εξαπέλυσε με το καλημέρα της εβδομάδας το ΠΑΣΟΚ βάζοντας στο στόχαστρο της κριτικής του πλέον, πέραν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και τον Αλέξη Τσίπρα. Οι βολές πάντως της Χαριλάου Τρικούπη προς τον πρώην πρωθυπουργό φαίνεται

Μετάβαση στο περιεχόμενο