Έφη Αχτσιόγλου: «Ο Μητσοτάκης επενδύει σε μια κοινωνία φόβου και μηδενικών προσδοκιών – Mπορώ να τον κερδίσω»

«Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι η ελληνική κοινωνία αξίζει, μπορεί και οφείλει να έχει μια πολύ καλύτερη πραγματικότητα», τονίζει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου , κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να εμπεδώσει ως κανονικότητα μια νεοφιλελεύθερη συνθήκη και ότι «επενδύει σε μια κοινωνία φόβου και μηδενικών προσδοκιών».

Στο ερώτημα αν μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη απαντά μέσω της «Καθημερινή»: «Ναι, αλλιώς δεν θα κατέβαινα υποψήφια. Κατεβαίνω υποψήφια για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ανακτήσει τη δυναμική του, να ασκήσει μια δομική ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και γρήγορα να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά…».

Αναφέρει ότι βασικές προτεραιότητες του πολιτικού οράματος της είναι η μείωση των ανισοτήτων με σαφείς πολιτικές αναδιανομής, η οικοδόμηση μιας δυναμικής οικονομίας, η ασφάλεια μέσα από δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία και σαφώς ρυθμισμένη αγορά εργασίας. «Απαραίτητη προϋπόθεση, ένα κράτος που οδηγεί, παρεμβαίνει, ρυθμίζει στην κατεύθυνση των παραπάνω».

Επισημαίνει ότι «η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η αφετηρία του, το αξιακό και το θεωρητικό του φορτίο, είναι αναμφισβήτητα στην Αριστερά» και πως «ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κυβερνητικό κόμμα. Απευθύνεται στο μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «επιδιώκουμε να συνομιλήσουμε, να επηρεάσουμε και να πείσουμε όσο δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας» και ότι «προφανώς, αυτό αφορά και τους ανθρώπους που αυτοτοποθετούνται στο κέντρο, αφορά ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό σε κρίσιμα θέματα, αλλά δεν νιώθουν πλήρη ιδεολογική ταύτιση». Επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή».

Για το εάν θα συναντούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι «όλα λέγονται δημόσια, ενώπιον των πολιτών» και «άρα, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό, ούτε θα επιδιώξω κάποια συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη». Σχολιάζει ότι «εξάλλου, υπήρξε μια περίοδος που από εμάς έγιναν σαφή καλέσματα, αλλά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέλεξε τις ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Ν.Δ., κάτι που προφανώς διευκόλυνε τον κ. Μητσοτάκη».

Σε ερωτήσεις για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο καθένας από εμάς κατέρχεται με την προσωπικότητα του, τη διαδρομή του, την πολιτική του θέση, την οργανωτική του πρόταση και διεκδικεί να πείσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων».

Ερωτηθείς σχετικά με «”καρφιά” που δέχεται από τον Παύλο Πολάκη», η κυρία Αχτσιόγλου αναφέρει ότι κατανοεί «την ανάγκη κάθε συντρόφου να εκφραστεί ή να πάρει θέση σε αυτή τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό που δεν κατανοώ», σημειώνει, «είναι η επιμονή κάποιων συντρόφων να στοχοποιούν προσωπικά, γιατί έχει λάβει τέτοια χαρακτηριστικά, ή να προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι πίσω από μια υποψηφιότητα υπάρχουν κάποιου είδους σκοτεινά κέντρα. Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «οφείλουμε να προτάξουμε τον συλλογικό μας στόχο, που είναι η ιδεολογική και πολιτική ήττα της Ν.Δ. και η επικράτηση της δικής μας πρότασης και η εκ νέου έμπνευση της ελληνικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον», ενώ σχολιάζει πως δεν αισθάνεται ότι πρέπει να δώσει διαπιστευτήρια καθαρότητας, «ούτε σε συκοφαντίες ούτε σε βρώμικο πόλεμο».

Τέλος, αναφέρει ότι δική της εκλογή «θα σημαίνει και μια συλλογική δέσμευση ότι οι κανόνες θα τηρούνται από όλους. Προφανώς θα υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία, συζήτηση, αλλά άπαξ και λαμβάνεται μια απόφαση, αυτή θα μας δεσμεύει όλους και θα τηρείται από όλους».

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο Μητσοτάκης επενδύει σε μια κοινωνία φόβου και μηδενικών προσδοκιών – Mπορώ να τον κερδίσω»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο