ΕΥΠ: Ορίστηκαν οι δύο νέοι υποδιοικητές, Ιωάννης Ραπτάκης και Γεώργιος Κέλλης

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται ο πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκης και ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον διοικητή για την εκπλήρωση της αποστολής της Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της.

Το βιογραφικό του Ιωάννη Ραπτάκη

ΕΥΠ: Ορίστηκαν οι δύο νέοι υποδιοικητές, Ιωάννης Ραπτάκης και Γεώργιος Κέλλης-1

Ο Ιωάννης Ραπτάκης έχει μακρά θητεία στο Διπλωματικό Σώμα.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, όπως επίσης και Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνές Δίκαιο στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Εισήλθε στο υπουργείο Εξωτερικών το 1985.

Στη σταδιοδρομία του περιλαμβάνονται οι εξής θέσεις:

  • Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο (2020-2023), στο Βιετνάμ και στο Λάος (2017-2019), στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα, στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στις Μαλδίβες (2012-2015).
  • Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO) (2020-2023). Γενικός Πρόξενος στο Σίδνεϊ (2004-2007) και στο Βουκουρέστι (2001-2003), καθώς και Πρόξενος στην Πέρθη (1989-1993).
  • Αναπληρωτής επικεφαλής στις πρεσβείες στο Μπουένος Άιρες (1997-1999) και στο Δουβλίνο (1993-1996).
  • Διευθυντής στο υπουργείο Εξωτερικών για χώρες Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2019-2020), για θέματα ΚΕΠΠΑ/ΚΠΑΑ (2015-2017), Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Schengen (2009-2011), καθώς και Ολοκλήρωσης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (2008).
  • Πρόεδρος των Ομάδων Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Θεωρήσεις και Αξιολόγηση Schengen (2003), καθώς και Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας (Leading Expert) της Ε.Ε. για την Αξιολόγηση της ορθής εφαρμογής του Κοινοτικού Κεκτημένου για Θεωρήσεις (2003, 2011, 2012).

Το βιογραφικό του Γεωργίου Κέλλη

ΕΥΠ: Ορίστηκαν οι δύο νέοι υποδιοικητές, Ιωάννης Ραπτάκης και Γεώργιος Κέλλης-2

Ο πρώην υπαρχηγός του ΓΕΣ και αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης γεννήθηκε το 1964 στην Ξάνθη.

Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού μηχανικού. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στον Σχεδιασμό Εργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και υποψήφιος διδάκτωρ στο ΔΠΘ.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Οπλου του Μ.Χ. Παράλληλα, έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού.

Το 2000 υπηρέτησε ως επιτελής του Τμήματος Σχεδιάσεως της SEEBRIG στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, ενώ το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος αξιωματικός, υπηρέτησε ως διευθυντής στην 732 Διεύθυνση Στρατιωτικών Eργων στην Ξάνθη, και ως διοικητής στον 25 ΛΜΧ και στο 724 ΤΜΧ της Ξάνθης.

Το 2008 υπηρέτησε ως διευθυντής Εκπαιδεύσεως του Κέντρου Αριστείας Μηχανικού του ΝΑΤΟ, στο Iνγκολσταντ Γερμανίας.

Με την προαγωγή του σε συνταγματάρχη το 2011, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Αμυνας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως διοικητής Μηχανικού στο Δ’ΣΣ.

Το 2016 προάγεται σε ταξίαρχο και τοποθετείται ως διοικητής της Ταξιαρχίας Μηχανικού στο Γ’ΣΣ/NRDC-GR, και στη συνέχεια ως διευθυντής Διεύθυνσης Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος στο ΓΕΣ.

Το 2019, έχοντας προαχθεί σε υποστράτηγο, τοποθετείται στο ΓΕΣ ως διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού. Το 2020 του ανατίθενται τα καθήκοντα του διευθυντή Γ’ Κλάδου του ΓΕΣ.

Την 1η Μαρτίου 2021 προάγεται σε αντιστράτηγο και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπαρχηγού του ΓΕΣ, από την οποία αποστρατεύτηκε με τις τελευταίες κρίσεις στις 17/1/2023.

Με την αποστρατεία του φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Είναι γνώστης της αγγλικής και της βουλγαρικής γλώσσας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο