ΕΥΠ: Ορίστηκαν οι δύο νέοι υποδιοικητές, Ιωάννης Ραπτάκης και Γεώργιος Κέλλης

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται ο πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκης και ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον διοικητή για την εκπλήρωση της αποστολής της Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της.

Το βιογραφικό του Ιωάννη Ραπτάκη

ΕΥΠ: Ορίστηκαν οι δύο νέοι υποδιοικητές, Ιωάννης Ραπτάκης και Γεώργιος Κέλλης-1

Ο Ιωάννης Ραπτάκης έχει μακρά θητεία στο Διπλωματικό Σώμα.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, όπως επίσης και Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνές Δίκαιο στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Εισήλθε στο υπουργείο Εξωτερικών το 1985.

Στη σταδιοδρομία του περιλαμβάνονται οι εξής θέσεις:

  • Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο (2020-2023), στο Βιετνάμ και στο Λάος (2017-2019), στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα, στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές και στις Μαλδίβες (2012-2015).
  • Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO) (2020-2023). Γενικός Πρόξενος στο Σίδνεϊ (2004-2007) και στο Βουκουρέστι (2001-2003), καθώς και Πρόξενος στην Πέρθη (1989-1993).
  • Αναπληρωτής επικεφαλής στις πρεσβείες στο Μπουένος Άιρες (1997-1999) και στο Δουβλίνο (1993-1996).
  • Διευθυντής στο υπουργείο Εξωτερικών για χώρες Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2019-2020), για θέματα ΚΕΠΠΑ/ΚΠΑΑ (2015-2017), Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Schengen (2009-2011), καθώς και Ολοκλήρωσης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (2008).
  • Πρόεδρος των Ομάδων Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Θεωρήσεις και Αξιολόγηση Schengen (2003), καθώς και Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας (Leading Expert) της Ε.Ε. για την Αξιολόγηση της ορθής εφαρμογής του Κοινοτικού Κεκτημένου για Θεωρήσεις (2003, 2011, 2012).

Το βιογραφικό του Γεωργίου Κέλλη

ΕΥΠ: Ορίστηκαν οι δύο νέοι υποδιοικητές, Ιωάννης Ραπτάκης και Γεώργιος Κέλλης-2

Ο πρώην υπαρχηγός του ΓΕΣ και αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης γεννήθηκε το 1964 στην Ξάνθη.

Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού μηχανικού. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στον Σχεδιασμό Εργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και υποψήφιος διδάκτωρ στο ΔΠΘ.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Οπλου του Μ.Χ. Παράλληλα, έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού.

Το 2000 υπηρέτησε ως επιτελής του Τμήματος Σχεδιάσεως της SEEBRIG στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, ενώ το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος αξιωματικός, υπηρέτησε ως διευθυντής στην 732 Διεύθυνση Στρατιωτικών Eργων στην Ξάνθη, και ως διοικητής στον 25 ΛΜΧ και στο 724 ΤΜΧ της Ξάνθης.

Το 2008 υπηρέτησε ως διευθυντής Εκπαιδεύσεως του Κέντρου Αριστείας Μηχανικού του ΝΑΤΟ, στο Iνγκολσταντ Γερμανίας.

Με την προαγωγή του σε συνταγματάρχη το 2011, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Αμυνας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως διοικητής Μηχανικού στο Δ’ΣΣ.

Το 2016 προάγεται σε ταξίαρχο και τοποθετείται ως διοικητής της Ταξιαρχίας Μηχανικού στο Γ’ΣΣ/NRDC-GR, και στη συνέχεια ως διευθυντής Διεύθυνσης Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος στο ΓΕΣ.

Το 2019, έχοντας προαχθεί σε υποστράτηγο, τοποθετείται στο ΓΕΣ ως διευθυντής Διεύθυνσης Μηχανικού. Το 2020 του ανατίθενται τα καθήκοντα του διευθυντή Γ’ Κλάδου του ΓΕΣ.

Την 1η Μαρτίου 2021 προάγεται σε αντιστράτηγο και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπαρχηγού του ΓΕΣ, από την οποία αποστρατεύτηκε με τις τελευταίες κρίσεις στις 17/1/2023.

Με την αποστρατεία του φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Είναι γνώστης της αγγλικής και της βουλγαρικής γλώσσας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο