Έφυγε από την Τουρκία επειδή ο άντρας της έφερε άλλη γυναίκα στο σπίτι

Έφυγε από την Τουρκία με σκοπό να έρθει στη χώρα μας ως μεταφερόμενη, γιατί ο άνδρας της έφερε άλλη γυναίκα στο σπίτι επειδή δεν μπορεί να κάνει παιδιά!

Αυτό ισχυρίστηκε – σύμφωνα με πληροφορίες – χθες κατά την απολογία της η 42χρονη από την Τουρκία που συνελήφθη με τον 47χρονο συμπατριώτη της, για τη μεταφορά 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά, από τα γειτονικά παράλια στο νησί μας, με ιστιοφόρο σκάφος. Και οι δύο εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται όμως τελικά κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Πιο αναλυτικά, η 42χρονη συνοδευόμενη από το συνήγορό της κ. Γιάννη Κοκκινογένη προσήχθη χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και δήλωσε πως δεν έχει κάποια σχέση με τη διακίνηση παράνομων αλλοδαπών αλλά αντίθετα ότι και η ίδια είναι μεταφερόμενη. Η 42χρονη αλλοδαπή «εξομολογήθηκε» στην απολογία της πως είναι παντρεμένη αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να κάνει παιδί και έτσι πριν λίγο καιρό ο σύζυγός της τής έφερε άλλη γυναίκα στο σπίτι τους.

Το γεγονός αυτό, είπε η 42χρονη, την ανάγκασε να φύγει από τον τόπο της και να έρθει στη χώρα μας.
Αλλά και ο 47χρονος συμπατριώτης της από την πλευρά του, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, αρνήθηκε ότι είναι διακινητής και δήλωσε πως και ο ίδιος ήθελε να έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να μεταβεί κάποια στιγμή στο εξωτερικό.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι και οι δύο αλλοδαποί.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 27 Αυγούστου 2024 στη μία και είκοσι τα ξημερώματα, οπότε και εντοπίστηκε το ιστιοφόρο με τους αλλοδαπούς επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή «Στεγνά» της Ρόδου. Μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, αμέσως στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ιστιοφόρο και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή δεκαεννιά (19) αλλοδαπών (5 άνδρες, 6 γυναίκες και 8 ανήλικοι).

Στη συνέχεια τους μετέφερε στη μαρίνα Μανδρακίου, όπου οι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ένας 47χρονος αλλοδαπός και μία 42χρονη αλλοδαπή αναγνωρίστηκαν ως διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

Μάλιστα, προανακριτικά εξεταζόμενοι από τους Λιμενικούς ο 47χρονος είχε αποδεχτεί την πράξη του και είχε δηλώσει ότι πράγματι, ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους, ενώ φέρεται να πρόσθεσε ότι στη χώρα του, την Τουρκία, έχει κατηγορηθεί για ναρκωτικά αλλά και εμπλοκή σε ξυλοδαρμό.

Από την πλευρά της η 42χρονη από την Τουρκία είχε πει πως δεν έχει σχέση με διακίνηση παράνομων αλλοδαπών αλλά πως και η ίδια είναι μεταφερόμενη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α.Φωκά: Στη σωστή κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες του Υπ. Ναυτιλίας για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου βάσει της έκθεσης Ντράγκι

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας για την ανανέωση και το “πρασίνισμα” του ακτοπλοϊκού στόλου με βάση την πρόσφατη έκθεση του πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Αυτό επεσήμανε η προϊσταμένη

Πολεμικό Ναυτικό: Δοκιμές εν πλω για το πρώτο περιπολικό κλάσης «Island»

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ναυπηγείων Σαλαμίνας, που αποδέσμευσε επίσης και φωτογραφίες, το πρώτο παράκτιο περιπολικό τύπου «Island» του Πολεμικού Ναυτικού ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμές εν πλω. To πρώτο από τα σκάφη έχει ονομαστεί  “Υποκελευστής Ιωάννης Μαντούβαλος” (P197).

Έλεγχος στη δρομολογιακή γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα

ΘΕΜΑ:  Αιφνιδιαστικός επιτόπιος έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη δρομολογιακή γραμμή Πέραμα (Αττικής)- Παλούκια (Σαλαμίνας) – Πέραμα (Αττικής) Η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ») διενήργησε αιφνιδιαστικό επιτόπιο έλεγχο στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας στον κλάδο παροχής υπηρεσιών μεταφοράς στη δρομολογιακή γραμμή Πέραμα (Αττικής)- Παλούκια (Σαλαμίνας), αναφορικά

Το «ουκρανικό μοντέλο» είναι η λύση για το Προσφυγικό και όχι το κλείσιμο των συνόρων από τη Γερμανία (*)

Η απόφαση του Βερολίνου να επαναφέρει από 16/9/2024 έως 15/3/2025 τους μεθοριακούς ελέγχους στα χερσαία σύνορά της με Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Δανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει λέει τις μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη Γερμανία, αναμφίβολα προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση μιας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο