Εγκαίνια του αναβαθμισμένου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών – Δωρεά Π. Λασκαρίδη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Υποναυάρχου ε.τ. ΠΝ κ. Πάνου Λασκαρίδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο τ. Πρόεδρος τη Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, και άλλα μέλη της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Με τη δωρεά αυτή αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως η 3Β Πτέρυγα νοσηλείας, ενώ με κτηριακή επέκταση που έγινε, δημιουργήθηκε χώρος για το σύνολο των ιατρικών και νοσηλευτικών δραστηριοτήτων των εξωτερικών ιατρείων της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία ονομάστηκε «Μαριλένα Λασκαρίδη». Επιπλέον, συγκροτήθηκε Πτέρυγα Βραχείας Νοσηλείας με δυνατότητα πλήρους ιατρικής υποστήριξης σε βραχυχρόνια βάση -μεταξύ άλλων- θεραπευτικών δραστηριοτήτων ογκολογικών, αιματολογικών και νευρολογικών θεραπειών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Λάμπρος Μπιλάλης ΠΝ υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή προσφορά του κ. Λασκαρίδη, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΝ δήλωσε χαρακτηριστικά «Είμαι βέβαιος ότι οι νέες ανακαινισμένες και σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του ΝΝΑ θα αποτελέσουν ένα πολύτιμο εφόδιο, που θα μεγιστοποιήσει την απόδοση του προσωπικού μας, με τελικό στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και φροντίδα […] του κοινωνικού συνόλου που έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες μας». Τέλος, ο κ. Λασκαρίδης μίλησε για το μέλλον του νοσοκομείου και τόνισε ότι «οφείλουμε να διαπιστώσουμε αν ο ιατρικός εξοπλισμός στο ΝΝΑ είναι πράγματι αυτός που απαιτείται και ορίζει η σύγχρονη προηγμένη τεχνολογία».

Το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών προστέθηκε στη σειρά δωρεών του κ. Πάνου Λασκαρίδη προς το Πολεμικό Ναυτικό. Τρία πλοία Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΓΥ ΑΙΑΣ), ένα πλοίο εκπαίδευσης Ναυτικών Δοκίμων (ΚΥΚΝΟΣ 1), το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε φρεγάτες «ΚΥΚΝΟΣ», η δωρεά βοηθητικών μηχανημάτων σε φρεγάτες αποτελούν μέρος της προσφοράς του κ. Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι σήμερα.

Για αυτή τη συνεισφορά αλλά και για το σύνολο της συνεχούς στήριξής του,  ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, τιμήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργία 28 Φεβρουαρίου – Παραλύει η χώρα: Και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχουν, ακυρώνονται πτήσεις

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη στις 28 Φεβρουαρίου, και πριν από λίγο ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα κανένα αεροπλάνο δεν θα προσγειώνεται στα αεροδρόμια της χώρας την Τετάρτη και κατά την διάρκεια της απεργίας

Ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας

Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μετά από μία διήμερη πολύωρη συζήτηση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με το νέο ποινικό κώδικα.

Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και Αλβανίας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνομιλίες της 3ης περιοδικής διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και της Αλβανίας , που διεξήχθησαν στο Δυράχχιο. Οι διάρκειας τριών ημερών συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας την

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε το απόγευμα ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή, σημείωσε ότι «Ένοπλες Δυνάμεις και Εκκλησία είναι και πρέπει να

Μετάβαση στο περιεχόμενο