Εγκαταλείπουν την Αθήνα & τα μεγάλα αστικά κέντρα οι τελευταίοι εκδρομείς ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Μαζική είναι η φυγή από τα αστικά κέντρα λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου. Οι εκδρομείς εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, με πλοία, τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία και τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να απολαύσουν ξέγνοιαστες ημέρες, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Οι πληρότητες σε πλοία και αεροπλάνα προσεγγίζουν το 100% και οι πρώτοι νησιωτικοί προορισμοί σε προτιμήσεις είναι ο Αργοσαρωνικός, οι Κυκλάδες αλλά και η Κρήτη.

Η πληρότητα στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων, στα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αγγίζει το 100%.

Με τις βαλίτσες ανά χείρας, άλλοι με τα παιδιά τους κι άλλοι με τα κατοικίδια τους, έφυγαν βιαστικά από το κλεινόν άστυ και οι τελευταίοι εκδρομείς.

Ο συνωστισμός στο λιμάνι του Πειραιά ήταν μεγάλος και οι ταξιδιώτες περίμεναν υπομονετικά στις ουρές για να επιβιβαστούν.

Η κίνηση κορυφώθηκε και στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, απ’ όπου τα υπεραστικά λεωφορεία έφευγαν για πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς.

Στο οδικό δίκτυο, η Τροχαία είναι επί ποδός για να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ έχει απαγορευτεί και η κυκλοφορία των φορτηγών στις εθνικές οδούς, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Τα μέτρα της τροχαίας

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα αναλυτικά περιλαμβάνουν:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  •  αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,
  •  ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,
  •  αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου, όλου του βασικού εθνικού δικτύου, ενώ ειδικά επί του Αυτοκινητοδρόμου Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, θα ισχύσει η απαγόρευση από τις 18.00 έως τις 24.00, από τα διόδια Μακρυχωρίου μέχρι τον κόμβο Κλειδιού.

Για την ασφάλεια των πολιτών η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς:

* Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
* Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
* Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
* Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
* Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
* Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
* Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
* Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
* Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Εγκαταλείπουν την Αθήνα & τα μεγάλα αστικά κέντρα οι τελευταίοι εκδρομείς ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λειτουργία από σήμερα Μηχανισμός Καταγγελιών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος

ΕΑΑΛΣ: Συνεχίζει με ρουχισμό την αρωγή της στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. (ΕΑΑΛΣ), συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό της έργο προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπατριωτών μας, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 28 κούτες με 650 τεμάχια ειδών ρουχισμού καινούργια, προσφορά του Ομίλου FF και του προέδρου του, τον οποίο ευχαριστούμε

Ο ΥφΕΘΑ στη ΣΝΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), όπου απηύθυνε ομιλία στους σπουδαστές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Αξιωματικός και επεσήμανε τις

Μετάβαση στο περιεχόμενο