Εικόνες ντροπής στην Αγιά Σοφιά – Έσπασαν δεξαμενή νερού και την έκαναν παπουτσοθήκη

Νέες εικόνες βανδαλισμού από το ιερό μνημείο της Ρωμιοσύνης, αποδεικνύοντας πως η λέξη «σεβασμός» είναι τελείως άγνωστη για τους Τούρκους.

Μια ακόμη σελίδα ντροπής πρόσθεσε η Τουρκία στην ιστορία της, καθώς οι βανδαλισμοί στην Αγιά Σοφιά συνεχίζονται παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Αυτή τη φορά, οι Τούρκοι έσπασαν μια ιστορική οθωμανική δεξαμενή νερού για να την κάνουν… παπουτσοθήκη! Μάλιστα, οι πράξεις αυτές ήρθαν λίγες ημέρες μετά την καταστροφή της αυτοκρατορικής πύλης και τα σημάδια εγκατάλειψης που έχει το ιστορικό μνημείο.

Τον νέο βανδαλισμό έκανε γνωστό ο Τούρκος αρχαιολόγος, Ομέρ Φαρούκ Γιαβαστσάι μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις στα social media.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια επίσημη τοποθέτηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φθορές για τις οποίες η τουρκική κυβέρνηση υποστήριξε πως το «σύμβολο του έθνους και του κράτους, το σύμπλεγμα του μεγάλου τζαμιού της Αγίας Σοφίας, προστατεύεται επιμελώς στον ύψιστο βαθμό».

Όπως είναι φυσιολογικό, όσο δεν επεμβαίνει ουδείς, οι Τούρκοι θα συνεχίζουν να βεβηλώνουν το σύμβολο του Χριστιανισμού και της Ρωμιοσύνης και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσουν…

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative