Εκδήλωση e-Θέμις: Από το έτος 2019 που θεσπίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας έχουν λάβει χώρα περί τις 200 τροποποιήσεις του!

Τι καταγράφηκε από τους ομιλητές στην εκδήλωση με θέμα «Δικαιοσύνη 2022 – Παρόν & Μέλλον». Απαιτείται Εθνικός Διάλογος για τη Δικαιοσύνη, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα τόνισε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Οι συνεχείς αλλαγές της νομοθεσίας, οι ελλείψεις σε στελέχη, εξοπλισμό και υποδομές στα Δικαστήρια βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης, που πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις την Τρίτη, με θέμα «Δικαιοσύνη 2022 – Παρόν & Μέλλον», με αφορμή και τη γιορτή της Δικαιοσύνης την 3η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στα θέματα κτιριακών υποδομών των Δικαστηρίων, στα ζητήματα επιτάχυνσης και ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού ρόλου των Δικηγόρων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της E.Ε.Ν. e-Θέμις, σύμβουλος ΔΣΑ και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΣΑ «ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ» Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Πρότεινε επίσης τη διενέργεια ενός Εθνικού Διαλόγου για τη Δικαιοσύνη, με τη συμμετοχή όλων των παραγόντων σε αυτή, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα της.

Δικηγόροι

freepik

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Ιωάννης Παγώνας, Δικηγόρος και Γραμματέας της Ε.Ε.Ν. e-Θέμις, ενώ το συντονισμό ανέλαβε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης. Οι ομιλίες κινήθηκαν γύρω από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο νομικός κόσμος, τόσο σε υλικό όσο και σε ηθικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς, αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Διοικητικά Δικαστήρια, όπως είναι η ανάγκη επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, η αξιοκρατία, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Εξέφρασε επίσης την αντίθεση του στην πλήρη ψηφιοποίηση των διασκέψεων των Δικαστηρίων.

e-Θέμις: 200 τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα σε 3 χρόνια

Εν συνεχεία, ο Γεώργιος Βούλγαρης, Εισαγγελέας Εφετών, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της πολυνομίας, ιδιαίτερα στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και στα ζητήματα που δημιουργεί η συνεχής αλλαγή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από το έτος 2019 που θεσπίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας έχουν λάβει χώρα περί τις 200 τροποποιήσεις του μέχρι σήμερα!

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Σπυρίδων Βλαχόπουλος, στην εισήγησή του, έθιξε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του τρόπου έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, ώστε να είναι κατανοητές από όλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες δικηγόροι, εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, ακαδημαϊκοί, καθώς επίσης και ο τ.Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός, οι Σύμβουλοι ΔΣΑ Φώτης Γιαννούλας, Γιάννης Κάπος, Στέλιος Λεριός, Ζώης Σταυρόπουλος, οι τ.Σύμβουλοι ΔΣΑ Δημήτρης Χατζημιχάλης, Ελευθέριος Ράντος και Ιωάννης Δεληγιώργης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Πειραιά Χρόνης Περιβολάρης και οι Σύμβουλοι Δ.Σ.Π. Βασίλης Πεταλάς και Διονύσης Πλέσσας, ο Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ Χρήστος Στυλιανουδάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Ιωάννης Γλύκας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία