Εκλογές 2023: 36 κόμματα στις κάλπες – Γιατί κόπηκαν 13 – Δείτε όλους τους υποψηφίους

Μόλις 12 κόμματα συμπλήρωσαν ψηφοδέλτια επικρατείας – Οι εκτιμήσεις για το «Εάν» του Κανελλόπουλου
Τα 36 πολιτικά κόμματα και οι εκατοντάδες υποψήφιοι βουλευτές που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου δημοσιοποίησε ο Άρειος Πάγος ανακοινώνοντας παράλληλα και την λίστα με τους 14 συνδυασμούς – μεταξύ των οποίων και του Ηλία Κασιδιάρη – που αποβλήθηκαν από την διαδικασία.

Πάντως, μόλις 12 κόμματα κατάφεραν να συμπληρώσουν ψηφοδέλτια Επικρατείας. Τα υπόλοιπα 24 είτε δεν μπόρεσαν να βρουν υποψηφίους σε τουλάχιστον 44 εκλογικές περιφέρειες (απαιτείται εκπροσώπηση στα 3/4 των εκλογικών περιφερειών) είτε δεν βρήκαν εκπρόσωπο από τον απόδημο ελληνισμό για να τον θέσουν υποψήφιο σε μια από τις 3 πρώτες θέσεις. Επίσης, αρκετοί από τους εξωκοινοβουλευτικούς συνδυασμούς δεν θα κατεβάσουν υποψηφίους και στις 59 εκλογικές περιφέρειες αυξάνοντας τις πιθανότητες να παραμείνουν εκτός κοινοβουλίου και μετά την 21η Μαΐου.

Δείτε τη λίστα των υποψηφίων στις εκλογές 2023

Τα 36 κόμματα που θα συμμετέχουν είναι:

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

7) ΚΙΝΗΜΑ 21

8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ-Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Τα κόμματα και οι συνδυασμοί που έχουν υποψηφίους Επικρατείας είναι:

1) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

3) ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

4) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

7) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

8) ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας

9) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

10) ΝΙΚΗ

11) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

12) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γιατί απομακρύνεται ο στόχος εισόδου στην Βουλή για το «ΕΑΝ…»

Το πρωτοεμφανιζόμενο «ΕΑΝ…» του αντεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου παρά την προβολή που έλαβε το προηγούμενο διάστημα λόγω των στενών πολιτικών σχέσεων που ανέπτυξε με τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη και τις φιλοδοξίες που καλλιεργεί για εντυπωσιακή επίδοση στις επερχόμενες κάλπες, θα μετέχει τελικά με υποψηφίους μόνο σε 46 από τις συνολικά 60 εκλογικές περιφέρειες (59 συν του Επικρατείας). Η παντελής απουσία του κόμματος σε 13 νομούς περιορίζει αυτονοήτως και τις πιθανότητες εισόδου στο κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής του κόμματος τίθεται υποψήφιος σε Α’ Αθήνας, Αχαΐα και Α’ Θεσσαλονίκης.

Με το «ΕΑΝ…» κατεβαίνουν υποψήφιοι και: Η πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου (Α’ Αθήνας). Η αδελφή του δολοφονημένου από τις αλβανικές αρχές Κ. Κατσίφα, Ερμιόνη (Βόρειο τομέα Αθήνας). Η Ερμιόνη Κατσίφα στις προηγούμενε εκλογές είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ενωσης Κεντρώων. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης (Δυτικό τομέα). Ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης (Δυτική Αττική) και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης (Λάρισα).

Το κόμμα Κανελλόπουλου δεν κατεβάζει υποψηφίους σε: Αρκαδία, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Ευρυτανία, Θεσπρωτία, Καρδίτσα, Κεφαλονιά, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Χαλκιδική και Χίο.

Ποιοι και γιατί αποκλείστηκαν από τις εκλογές

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν όπως ήταν αναμενόμενο στην τύχη που θα επιφύλασσε ο Άρειος Πάγος για το κόμμα Κασιδιάρη, ωστόσο με την τελική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αποκλείστηκαν συνολικά 13 κόμματα.

Εκτός λοιπόν του κόμματος Κασιδιάρη, αποβλήθηκαν πέντε συνδυασμοί γιατί δεν υπέβαλαν εμπροθέσμως τα ψηφοδέλτιά τους στην ηλεκτρονική πύλη:

– ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)

– ΕΥ ΚΙΝΗΣΗ

– ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

– ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)

– ΜΑΖΙ

Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ο συνδυασμός «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ» αποκλείστηκε γιατί κρίθηκε ότι δεν είναι πραγματικός δικαιούχος του ονόματος και του εμβλήματος που κατέθεσε. Παράλληλα, σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι του κόμματος κατέθεσαν με 48ωρη καθυστέρηση την εναλλακτική τους ονομασία και σήμα. Αντίστοιχη αναφορά γίνεται και για τον αποκλεισμό του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ».

Τα κόμματα «Ελληνες», «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)» και «ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ» αποκλείστηκαν για μη νόμιμη ίδρυση καθώς το καταστατικό και η ιδρυτική τους διακήρυξη δεν υπογράφονται από τουλάχιστον 200 πολίτες με δικαίωμα ψήφου.

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του Νίκου Νικολόπουλου αποβλήθηκαν από την διαδικασία καθώς το καταστατικό και η ιδρυτική διακήρυξη συνοδεύονταν μεν από 319 ονόματα χωρίς όμως τις αντίστοιχες υπογραφές. Παράνομη ίδρυση έκρινε ο Αρειος Πάγος για το κόμμα «ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Με συνθήματα «όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» και «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» διαδηλώνουν φορείς και συλλογικότητες Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ναυτεργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες πραγματοποιείται στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, με

Τράπεζα θεμάτων: Εντοπίστηκαν από την ΕΥΠ 30 λογαριασμοί ρωσόφιλων χάκερς της «Killnet» στην κυβερνοεπίθεση

Συμμετείχαν συνολικά 100.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις που… χτύπησαν το σύστημα Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων και μπλόκαρε μέχρι ως ένα σημείο τις εξετάσεις των μαθητών του λυκείου.. Οι έρευνες για τους χάκερς

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να φτιάξουμε ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη

«Έχουμε χρέος να φτιάξουμε ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε μεταξύ άλλων από την Πολίχνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Είχαν συνηθίσει

Πόσο κοστίζει μια κυβερνοεπίθεση;

Όπως συμβαίνει και στις κανονικές επιχειρήσεις, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πρέπει να ανησυχούν για το κόστος λειτουργίας και την απόδοση της επένδυσης. Δυστυχώς, μια νέα έκθεση της Deloitte διαπιστώνει ότι το κόστος διάπραξης εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο είναι απίστευτα χαμηλό. Οι

Μετάβαση στο περιεχόμενο