Εκλογές 2023: Μετωπική ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσίπρα που μιμείται τον Ανδρέα

O Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ «μίμο» και «τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για επαναλαμβανόμενες τάσεις μιμητισμού του ΠΑΣΟΚ έκανε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ «μίμο» και «τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Σε μια πασιφανή προσπάθεια να υποστηρίξει χωρίς «εκπτώσεις» τη δήλωσή του που λέει «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας ξανά πρωθυπουργός», ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανέβασε στροφές καταγγέλλοντας και τους δύο αντιπάλους του για έλλειψη αξιοπιστίας και πλήρη αποτυχία του μοντέλου διακυβέρνησης που επέλεξαν. Έμεινε σταθερός στη «γραμμή» ότι το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει για το μέλλον και θα διαπραγματευτεί από την πρώτη Κυριακή θέτοντας τους όρους του για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Επιχείρησε την αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, δηλώνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που ακολουθεί κι ότι έχει ήδη πλήξει τη μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα χθες -στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ από τη Σία Κοσιώνη- για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και τιτλοφορείται “συμβόλαιο για την αλλαγή”, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας με όσα κάνει προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του, γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Και το λέω διότι ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, ζούμε σε μία άλλη εποχή. Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά στον ελληνικό λαό. Πρόσφερε το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες που υπήρχαν πριν το 1981. Όμως, τώρα είναι το 2023, και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και γενικά ο ελληνικός λαός θέλει λύσεις. Οι λύσεις δεν δίνονται με τα συνθήματα και ιδιαίτερα όταν έρχονται από πρόσωπα τα οποία έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα χρόνια έχοντας αναλάβει μία χρεοκοπημένη Ελλάδα από τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έπαιζαν τα παιχνίδια του λαϊκισμού μέχρι να κατακτήσουν τη θέση της εξουσίας. Τα προηγούμενα, δε, χρόνια οι παλαιότερες γενιές θυμούνται ποιοι έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο».

Απευθυνόμενος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στα συμπεράσματά του με δηκτικό ύφος  «Κρίθηκαν αυτά τα δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει τα τελευταία οκτώμισι χρόνια. Προεκλογικά ο κ. Τσίπρας έλεγε “θα σκίσω τα μνημόνια” και έφερε μνημόνια. Έλεγε “σεισάχθεια, μην πληρώνετε τα κόκκινα δάνεια” και έστειλε χιλιάδες δανειολήπτες στα “νύχια” των κερδοσκόπων των funds. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε ευαγγελιζόμενος ότι θα έλυνε όλα τα θεσμικά ζητήματα που άνοιξε η περίοδος Τσίπρα-Καμμένου και τι είδαμε; Υποκλοπές, παρακράτος συγκάλυψης, γύρισμα της πλάτης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και βέβαια εκτεταμένη διαφθορά. Από τον Πάτση που αγόραζε τους κόπους του ελληνικού λαού μέχρι τα απίστευτα γεγονότα της τραγωδίας των Τεμπών, όπου ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης επιχειρηματολογούσαν ότι ήταν νόμιμη η μετάταξη του επίμαχου σταθμάρχη, αλλά η τριμελής επιτροπή που διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, την έβγαλε παράνομη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα για το «αποτύπωμα» της τελευταίας τετραετίας, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «ένα μικρό κομμάτι του ελληνικού λαού περνάει καλύτερα». Όμως- συνέχισε- ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης λέει: “Δεν περνάω καλά, αλλά μην μπω πάλι σε περιπέτειες όπως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμένο” και ένα τεράστιο κομμάτι ευάλωτων Ελλήνων, οι πιο αδύναμοι ζουν σε τραγική κατάσταση φτωχοποίησης. Απευθύνομαι σε αυτούς. Ελάτε να κάνουμε γενναίες αλλαγές ώστε να υπάρχει προοπτική για όλους. Γενναίες αλλαγές σημαίνουν ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που αρθρώνεται για τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνηση συνεργασίας να απαρτίζεται από πρόσωπα κοινής αποδοχής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Αν αυτά τα κόμματα συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους έως το τέλος, ας υπογράψουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο να συγκυβερνήσουν και όποιος είναι πρώτος να τον κάνουν Πρωθυπουργό. Βάζω ένα πλαίσιο που αλλάζει τη χώρα. Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει και, αν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν με άλλα κόμματα, όχι με το ΠΑΣΟΚ».

Για τον κ. Ανδρουλάκη η είσοδός του στην πολιτική θέλει να ταυτιστεί με την ανατροπή των παθογενειών. «Μπήκα στην πολιτική γιατί θέλω να κάνω δουλειά. Θέλω να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν μπορεί η Ελλάδα, ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει γραφειοκρατία, ανισότητες, διαφθορά ανάλογες με κράτη που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα αφήσω τη χώρα μου στα «νύχια» συστημάτων εξουσίας τα οποία το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι να χαϊδεύουν ισχυρά συμφέροντα και να ρουσφετολογούν για την καρέκλα; Δεν θα μπω σε αυτήν τη διαδικασία» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην ίδια συνέντευξη δεν απέφυγε να κρύψει την ενόχλησή του για τη συμμετοχή στην πορεία της ΝΔ στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ: «Ακούω κάποιους νέο-γενίτσαρους της Νέας Δημοκρατίας να λένε ότι “η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας”. Πότε ήταν; Όταν χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009 με 15,5% έλλειμμα, το μεγαλύτερο παγκοσμίως; Μετά ήρθε η δανειακή σύμβαση και ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε ό, τι και ο κ. Τσίπρας. Να χρεοκοπήσουμε, ψήφισε. Και τα λέω αυτά γιατί δεν μπορώ να δεχτώ το παιχνίδι που κάνει η Νέα Δημοκρατία να λέει ότι εγώ – και το ΠΑΣΟΚ που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ – θα συγκυβερνήσω με τον Βαρουφάκη. Είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τον Βαρουφάκη, παρά εγώ».

Αναφερόμενος δε στο κόμμα Κασιδιάρη ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «ήμασταν το μόνο κόμμα – γιατί κι εδώ καταλήγουμε στο θέμα της αξιοπιστίας – που από το 2012 μέχρι σήμερα χτύπησε τη Χρυσή Αυγή με πολιτική εκστρατεία, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με προσωπικό μου αγώνα ακόμη και στην Ευρωβουλή για να φύγει ο Λαγός. «Ο μεν κ. Μητσοτάκης συνέδεσε τη στρατηγική του για τη Χρυσή Αυγή με την ευκολία της αυτοδυναμίας. Και ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει θεσμικό εμπόδιο, όπως και το ΜέΡΑ25, διότι ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς», εκτίμησε. «Και άκουσα τον κ. Τσίπρα να αφήνει υπονοούμενα πάλι. Να λέει: “Tο ΠΑΣΟΚ έχει το βλέμμα στη Νέα Δημοκρατία”. Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο στελέχη της κεντροαριστεράς, της προόδου, που αγωνίζονται για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν είναι ούτε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή ούτε τα ορφανά των ΑΝΕΛ» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης τέλος  στις σχετικές αναφορές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις το απόγευμα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για τους νέους (ART FACTORY, Λαμίας 6, Ταύρος). Θα αναπτύξει τις βασικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της νέας γενιάς και την «επιστροφή» στη χώρα των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας τα χρόνια της κρίσης. Γι αυτό και το επιτελείο έχει ζητήσει να τοποθετηθούν με ερωτήματα και προτάσεις νέοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και χώρες διαμονής.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμήθεια αεροπλάνων ΛΣ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις με προμηθευτές

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, το Αρχηγείο ΛΣ – ΕΛΑΚΤ στην ιστοσελίδα του μας ενημερώνει ότι, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων (ΔΕΜ) του Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενημερωτικές συναντήσεις για την προμήθεια δύο (02) αεροπλάνων θαλάσσιας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το ιστορικό Το 1972 θεωρείται το

Φετίχ ποδιών και φίλοι επί πληρωμή: Μερικά από τα πιο παράξενα κερδοφόρα «επαγγέλματα» στο διαδίκτυο

Ο νέος διαδικτυακός κόσμος είναι αναμφίβολα ένα παράξενο μέρος. Και ενώ η σύγχρονη τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ανησυχίες, στο χώρο του διαδικτύου έχουν ξεπηδήσει «επαγγέλματα» που ενδεχομένως θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο για την

Θρίλερ με το αεροπλάνο που έπεσε στη Βιρτζίνια σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες

Τον γρίφο του Cessna που κατέπεσε στη Βιρτζίνια προσπαθούν να λύσουν οι αρχές στις ΗΠΑ. Όπως φαίνεται το αεροπλάνο πατούσε με τον αυτόματο πιλότο με τον χειριστή του να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν για

Μετάβαση στο περιεχόμενο