Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας.

Με μεγάλη μας έκπληξη αναγνώσαμε την από 13-09-23 επιστολή του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προς το νέο ΥΝΑΝΠ κ. Χρήστο Στυλιανίδη .

Μεταξύ άλλων εγκαλεί τα στελέχη του Κ.Λ.Βόλου για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων αυτές τις μέρες τις βιβλικής καταστροφής στην πόλη μας και σε όλη την Θεσσαλία, τονίζοντας μάλιστα προς τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας (που ανέλαβε καθήκοντα μόλις χτες) ότι θα πρέπει να επιστήσει την προσοχή στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες για εργασίες καθαρισμού του λιμανιού της πόλης του Βόλου , μιας και έχει μετατραπεί σε χωματερή ενώ υπάρχουν και οχήματα που επιπλέουν!!!

Αναφέρει μάλιστα πως για την αγαπημένη μας ασχολία που είναι το να κόβουμε κλήσεις σε επισκέπτες της πόλης θα έχουμε χρόνο…αργότερα!!!

Η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Κεντρικής Ελλάδος απαντώντας στον αγαπητό μας Δήμαρχο έχει να τονιστεί τα εξής:

μπορεί να μην υπάρχουν πλάνα από τα τηλεοπτικά συνεργεία με τους Λιμενικούς να καθαρίζουν με μάνικες τους δρόμους της πόλης μας όμως η προσφορά μας έχει καταγραφεί όχι ως ασχολία αλλά ως ευθύνη προς τον πολίτη αφού επί μία βδομάδα, άπλυτοι μιας και στα σπίτια πολλών από εμάς δεν υπάρχει σταγόνα νερού, άυπνοι καθώς από την μία καθαρίζουμε από τη λάσπη τις οικίες μας (με τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής να έχουν καταστραφεί) και από την άλλη βρισκόμαστε επί ποδός στην Υπηρεσία μας, καταφέραμε  να διασώσουμε με τα σκάφη σχεδόν 400 συνανθρώπους μας που είτε κινδύνευαν στα παράλια του Πηλίου είτε απεγκλωβίστηκαν από τις οικίες τους στην περιοχή της Καρδίτσας από τους συναδέλφους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. 

 

Για όσους έτυχε να βρεθούν αυτές τις μέρες στο λιμάνι της πόλης μας θα είδαν τους Λιμενικούς να παρέχουν βοήθεια, τροφή και νερό στους συνανθρώπους μας που κινδύνεψαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι με τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος αλλά και με τουριστικά πλοία.

Να θυμίσουμε δε πως δεκάδες ήταν οι διασώσεις των συνανθρώπων μας όταν πάλι με τα πλωτά της υπηρεσίας μας μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου στις ανεξέλεκτες πυρκαγιές του κατέκαψαν τη Μαγνησία μέσα στο καλοκαίρι .

Αναφερόμενοι στις παρατηρήσεις του Δημάρχου Βόλου αναφορικά με οχήματα που επιπλέουν στο λιμάνι του Βόλου θα πρέπει να επισημάνουμε πως με πρωτοβουλία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου από τις 12-09-23 ιδιώτες δύτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Υπηρεσίας μας αλλά και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος χτενίζουν τις περιοχές που έχουν αναφερθεί (Ξυνόβρυση ,Χόρτο , Μηλίνα κ.α)  οχήματα μέσα στη θάλασσα, προκειμένου να καταγραφούν αλλά και να αναφερθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για ανάσυρση όπως και για να αποτυπωθούν οι σημαντικές αλλαγές στο βυθό της θάλασσας .

Βέβαια ως υπηρετούντες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο  Βόλου όσες φορές και να κοιτάξαμε στο λιμάνι προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τα όσα καταγγέλλει ο Δήμαρχός μας  δεν διαπιστώσαμε την ύπαρξη οχημάτων που να επιπλέουν ούτε φυσικά υπήρξε κάποια επίσημη αναφορά για κάτι τέτοιο.

Σε μία πόλη που κυριολεκτικά έχει βομβαρδιστεί από τα φονικά καιρικά φαινόμενα ,με τις περιουσίες μας να έχουν χαθεί μέσα στις λάσπες, με κάποιους από εμάς να θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες, το τελευταίο που θα περιμέναμε από τον ανώτατο άρχοντα της πόλη μας θα ήταν μία τέτοια επιστολή που μας προβάλει μας θλίβει ,μας εξοργίζει και αν μη τι άλλο είναι εκτός τόπου και χρόνου .

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                  ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%20%CE%9C%CF%80%CE%AD%CE%BF%CF%85

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Facebook : https://www.facebook.com/omospondia.gr

 

Εκτός τόπου και χρόνου η επιστολή του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας. – Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια