ΕΛ.ΑΣ.: Επιμόρφωση αστυνομικών για τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων

Αντικείμενο της εκπαίδευσης η ενδοοικογενειακή και ρατσιστική βία, η προστασία ανήλικων θυμάτων βίας, ΛΟΑΤΚΙ+ και ΑμεΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 9 Μαΐου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού των επιχειρησιακών Υπηρεσιών, με αντικείμενο τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων – εκπαίδευση αστυνομικών εκπαιδευτών, συνολικά 229 αστυνομικών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2022 έως 09-05-2022, σε επτά εκπαιδευτικές σειρές.

Η εκπαίδευση αυτή είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενιαίου εκπαιδευτικού υλικού και πυρήνα εκπαιδευτών, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που θα αποκομίσουν από την εκπαίδευση στο προσωπικό των επιχειρησιακών Υπηρεσιών έκαστης Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας έξι ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθηγητές Πανεπιστημίων, Εισαγγελικοί Λειτουργοί, συνεργάτες και στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνέβαλαν καθοριστικά η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με Αναπηρία, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με άλλα μάτια», ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, ο Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ατόμων και η Μ.Κ.Ο. Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εισηγητών συμπεριλαμβανόταν η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και ο κος Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

-Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
-Αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.
-Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
-Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΑμεΑ άτομα.
-Προστασία ανηλίκων θυμάτων βίας, δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.