ΕΛ.ΑΣ.: Επιμόρφωση αστυνομικών για τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων

Αντικείμενο της εκπαίδευσης η ενδοοικογενειακή και ρατσιστική βία, η προστασία ανήλικων θυμάτων βίας, ΛΟΑΤΚΙ+ και ΑμεΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 9 Μαΐου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού των επιχειρησιακών Υπηρεσιών, με αντικείμενο τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων – εκπαίδευση αστυνομικών εκπαιδευτών, συνολικά 229 αστυνομικών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2022 έως 09-05-2022, σε επτά εκπαιδευτικές σειρές.

Η εκπαίδευση αυτή είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενιαίου εκπαιδευτικού υλικού και πυρήνα εκπαιδευτών, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που θα αποκομίσουν από την εκπαίδευση στο προσωπικό των επιχειρησιακών Υπηρεσιών έκαστης Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας έξι ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθηγητές Πανεπιστημίων, Εισαγγελικοί Λειτουργοί, συνεργάτες και στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνέβαλαν καθοριστικά η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με Αναπηρία, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με άλλα μάτια», ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, ο Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ατόμων και η Μ.Κ.Ο. Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εισηγητών συμπεριλαμβανόταν η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και ο κος Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

-Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
-Αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.
-Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
-Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΑμεΑ άτομα.
-Προστασία ανηλίκων θυμάτων βίας, δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΥΠΕΘΑ για το ΜΤΝ η ΕΑΑΛΣ

Μολονότι ήταν εν γνώσει της ΕΑΑΛΣ η απουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια στο εξωτερικό, κλιμάκιο αυτής αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο Ι. Καραγεωργόπουλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου, μετέβη στις 30/11/2023 στο Πεντάγωνο όπου

Επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

«Όλη η χώρα μια περιφέρεια με σταυρό» – Οι ανακοινώσεις θα εξειδικευτούν το απόγευμα από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο. Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργικό συμβούλιο επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές και

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Ο Βασίλης Βασιλικός γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1934 στη συνοικία των Ποταμουδίων Καβάλας. Οι γονείς του κατάγονταν από τη Θάσο. Αποφοίτησε από το Λύκειο Καρυωτάκη στην Καβάλα, τη Σχολή Βαλαγιάννη (Θεσσαλονίκη) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια. Στη συνέχεια σπούδασε Νομικά

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Χρ. Στυλιανίδη

Απογευματινές ώρες χτες 29/11/2023 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση κλιμακίου του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΑΛΣ, αποτελούμενου από τον Πρόεδρο ΔΣ Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου και την Ταμία και Υπεύθυνη Ισότητας Ελ. Κοντάκου, με τον Υπουργό

Μετάβαση στο περιεχόμενο