ΕΛ.ΑΣ. Ολοκληρώθηκε η ετήσια διάσκεψη της Διεθνούς Ομάδας Εργασίας Διαπραγματευτών(video)

Παρέστη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια διάσκεψη της Διεθνούς Ομάδας Εργασίας Διαπραγματευτών (παγκόσμιο συνέδριο Διαπραγματευτών) κατά το χρονικό διάστημα από 31 / 10 /2022 έως 04 / 11 /2022, στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης παρέστη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Είναι σημαντική και επιβεβλημένη η ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και στρατηγικών στο αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι αυτές τις πέντε μέρες θα ανοίξουμε νέους ορίζοντες στα αντικείμενα που θίγονται στο συνέδριο … Όπως είναι γνωστό, το έγκλημα δεν έχει σύνορα, γι’ αυτό είναι αναγκαία η συνεργασία των Κρατών, ποικιλοτρόπως και σε όλα τα επίπεδα, για την ολιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των σύγχρονων μορφών του εγκλήματος και των αναδυόμενων απειλών».

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο οποίος στην ομιλία του, εκτός των άλλων, ανέφερε:

«Στην επέτειο των είκοσι χρόνων από τη δημιουργία της Ομάδας Διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας, είναι μεγάλη τιμή, αλλά συνάμα και μεγάλη ευθύνη για την Ελληνική Αστυνομία η διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου … Σήμερα είμαστε εδώ, θέλοντας να δώσουμε το δυναμικό μας παρόν και το ξεκάθαρο στίγμα, ότι αναλαμβάνοντας σαν Κράτος και σαν Φορέας το πενθήμερο αυτό Συνέδριο, όχι μόνο διευρύναμε τον αριθμό των Κρατών και των συμμετεχόντων που βρίσκονται ανάμεσά μας σήμερα, αλλά εμπλουτίσαμε και τις θεματικές που αυτό πραγματεύεται … Ευθύνη και χρέος όλων μας, είναι να προετοιμαστούμε, να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λάθους εκεί που διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και να σταθούμε δυναμικά δίπλα σε ανθρώπους και κοινωνίες που χρήζουν βοηθείας κάτω από πολύ αντίξοες τις περισσότερες φορές συνθήκες».

Η διάσκεψη διοργανώθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, με χορηγούς τη Europol και το Κ έντρο Μ ελετών Α σφάλειας και συμμετείχαν (107) σύνεδροι , προερχόμενοι από (37) χώρες, μεταξύ των οποίων και (20) Έλληνες Διαπραγματευτές από όλη την επικράτεια.

Η διάσκεψη εστίασε σε αντικείμενα αντιτρομοκρατίας, εξτρεμισμού, απαγωγών, εκβιάσεων και ομηριών. Εισηγητές – διαλέκτες ήταν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί – ακαδημαϊκοί από τις Η.Π.Α., στελέχη διεθνών και εγχώριων οργανισμών ( Foundation for Defense of Democracies, Europol, European Network of Advisory Teams, Global Interagency Security Forum, Κέντρο Μελετών Ασφάλειας ) , κορυφαίοι Διαπραγματευτές Κ ρ ίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και Έλληνε ς Διαπραγματευτές. Συντονιστές της διάσκεψης ήταν (4) μέλη της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας Διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποι ήθηκαν επισκέψεις των συμμετεχόντων στον Ιερό Βράχο Ακρόπολης, στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ παρατέθηκε στους συνέδρους και αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Η υλοποίηση της διοργάνωσης, για πρώτη φορά, από την Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου κατάρτισης της Ομάδας Διαπραγματευτών και παρείχε την ευκαιρία προβολής της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα της χώρας μας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ομάδα Εργασίας Διαπραγματευτών δημιουργήθηκε το έτος 1999 από το FBI και αποτελείται από Διαπραγματευτές Κρίσεων από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι συναντώνται ετήσια , με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των διαπραγματεύσεων, καθώς και την ανάπτυξη νέων στρατηγικών. Η συγκεκριμένη διάσκεψη συνιστά την κορυφαία διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο των Ομάδων Διαπραγματευτών Κρίσεων και αποτελεί το εφαλτήριο για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την παρακολούθηση των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο και τη δικτύωση των Διαπραγματευτών όλων των χωρών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τους τσάκωσαν με τρία κιλά χασίς – “Λαβράκι” έβγαλαν οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου,  στελέχη του οποίου κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, σήμερα το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια στο

Κόρινθος: Παράνομο αλίευμα και αλιευτικός εξοπλισμός κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, στελέχη της Υπηρεσίας μας εντόπισαν την 03/03/2024 ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος με επιβαίνοντα έναν (01) ημεδαπό να έχει διενεργήσει αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Βάγιας Σαρωνικού Κόλπου

«Βόμβες» από τον πρώην επικεφαλής της Frontex: «ΜΚΟ, Σόρος και Τουρκία πίσω από την απομάκρυνσή μου»

Στη συνέντευξη του Fabrice Leggeri στη Le Figaro με τίτλο «Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ο αξιωματούχος επανέρχεται στους λόγους της αποχώρησής του από την υπηρεσία αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτό συνέβη λόγω

Η ώσμωση τρόμου και εγκλήματος στις φυλακές

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Γράφει 0 κ. Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και reader στη Διεθνή Ασφάλεια στο King’s College, London. Οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» καταδεικνύουν τη ριζική μετάλλαξη της ελληνικής τρομοκρατίας. Εδώ και

Μετάβαση στο περιεχόμενο