ΕΛ.ΑΣ: Τραυματίστηκε αστυνομικός – Η ανακοίνωση για τα επεισόδια με τους αγρότες στην Καρδίτσα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στην Καρδίτσα – Ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο με τα τρακτέρ

Για τραυματισμό αστυνομικού, στην περιοχή της Καρδίτσας, κατά την προσπάθεια αγροτών να διακόψουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ε-65, κάνει λόγο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επιχείρησαν να τους εμποδίσουν, προκλήθηκε ένταση και προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων.

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο αναφέρει ότι ομάδα των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στην προσπάθεια τους να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εισέλθουν πεζοί και να διακόψουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ε-65, στην περιοχή της Καρδίτσας, επιτέθηκαν και έριξαν στο οδόστρωμα αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Οι δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ – πραγματοποίησαν την απολύτως αναγκαία χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον τραυματία αστυνομικό και να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, από τον αυτοκινητόδρομο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των εμπλεκομένων διαδηλωτών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν άμεσα, για βία κατά υπαλλήλων και σωματικές βλάβες. Παράλληλα, στο σημείο πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν μεμονωμένο καθώς αντίστοιχες κινητοποιήσεις αγροτών, πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της επικράτειας και ολοκληρώθηκαν ομαλά.

Επεισόδια με τους αγρότες στην Καρδίτσα

Πηγή: skai.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.