ΕΛΚ : Πορεία Εκδίκασης Τριτανακοπής κατα του Σωματείου μας – Μεταθέσεις – Συνδικαλιστικός Νόμος

Ανακοίνωση Ένωσης Λιμενικών Κρήτης:

Σήμερα 02-02-2022 ήταν η ημέρα εκδίκασης της Τριτανακοπής κατά του Σωματείου μας  Ένωση Λιμενικών Κρήτης, από τα Σωματεία Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης. Την 17-11-2021 διαρρηγνύαν τα ιμάτιά τους με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο χρησιμοποιώντας τις λέξεις διχοτόμηση και  διχασμό που προκαλείται από την δημιουργία της Ένωσης μας για την αναβολή που τότε αιτηθήκαμε και για την οποία είχαμε ενημερώσει.

Από την πρώτη μέρα ίδρυσης μας ουδέποτε ασχοληθήκαμε με όσους υποτιμούν την νοημοσύνη τόσο των συναδέλφων όσο και την δικιά μας και κύριος στόχος ήταν και είναι  η ανάδειξη των καίριων προβλημάτων του προσωπικού, όπου ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο ΠΔ μεταθέσεων και στα προβλήματα που θα προκύψουν με την εφαρμογή του προτείνοντας λύσεις οι οποίες κατατέθηκαν και στην βουλή.

Ουδέποτε οι αντίδικοι αναλογίστηκαν την ζημιά που θα προκληθεί στους συναδέλφους, ουδέποτε τοποθετήθηκαν δημόσια για το μεγάλο αριθμό των στελεχών που θα μετατεθούν, μια διαδικασία η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη την οποία δεν τολμούν να αντιταχθούν αλλά και ούτε να ενημερώσουν τα στελέχη ότι θα μετατεθούν πάνω από το 1/4 του δυναμικού του Σώματος, περί τα 2000 στελέχη, εκ των οποίων ένα ιδιαίτερα σεβαστό νούμερο μετατιθέμενων θα αφορά μέλη τους , Συναδέλφους.

Αντί αυτού σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους κατέθεσε αίτημα αναβολής , οι ίδιοι ουδέποτε εμφανίστηκαν,  αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «την υπόθεση την χειρίζεται άλλος δικηγόρος (…) αλλά κυρίως επειδή επίκειται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα λύσει το θέμα και δεν θα χρειαστεί η εκδίκαση της υπόθεσης».

Εν ολίγης δεν τους ενδιαφέρουν οι συνάδελφοι, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι  να διασφαλίσουν την «μοναρχία» τους προσπαθώντας να φιμώσουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία της. Αυτές είναι οι δημοκρατικές τους ανησυχίες, πιέζουν και ζητούν από τον Υπουργό την προώθηση σχετικής διάταξη προκειμένου να περιορίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο Λιμενικό Σώμα με κύριο στόχο την φίμωση των αντίθετων απόψεων.

Προφανώς για να καταθέτουν ως λόγο αναβολής ότι «επίκειται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα λύσει το θέμα και δεν θα χρειαστεί η εκδίκαση της υπόθεσης»,

                 – πρώτον αναγνωρίζουν το δικαίωμα χρήσης των νομικών εργαλείων για την δημιουργία νέων σωματείων , δηλαδή αναγνωρίζουν την νομιμότατη ίδρυση της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης και των υπολοίπων σωματείων που έχουν ιδρυθεί και έχουν ενταχθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) και για αυτό καταφεύγουν σε προσπάθεια τροποποίησης του Νόμου, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την εκδίκαση της Τριτανακοπής που οι ίδιοι κατέθεσαν,

  •          –  και δεύτερον υπάρχουν σχετικές συζητήσεις με την πολιτική Ηγεσία, εν αγνοία και εν κρυπτώ των υπολοίπων συνδικαλιστικών φορέων, η οποία με την στάση της, δηλαδή το να μην δέχεται να συζητήσει μαζί μας, επιβεβαιώνει την προτίμηση και την στήριξη της στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην οποία ανήκουν και τα δυο σωματεία (Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και Δυτικής Κρήτης) κάτι που σαφέστατα δεν προωθεί την Δημοκρατία και απαγορεύεται από τον Συνδικαλιστικό Νόμο.

Η προσπάθεια φίμωσης, ιδίως μέσω πολιτικών αποκλεισμών -παρεμβάσεων, στην οποία έχουν επιδοθεί, αρνούμενοι να αφουγκραστούν τις ανάγκες των στελεχών, συναινώντας παράλληλα  στην «εξόντωση» των στελεχών και των οικογενειών τους δια των μεταθέσεων, μας βρίσκει αντίθετους. Θα συνεχίσουμε ακόμα και τώρα που εξελίσσεται η διαδικασία των μεταθέσεων τις προσπάθειες μας για την ανατροπή, έστω και την τελευταία στιγμή, των δυσμενών αποτελεσμάτων των μεταθέσεων με την κύρωση των πινάκων από τον Υπουργό.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν διαχωρίζουμε τα στελέχη, δεν υπάρχουν στελέχη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. , της Π.Ο.Λ. ,  της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης , της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης  και της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ.

Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και μέσω της σελίδας μας https://www.enosi-limenikon-kritis.eu/ επιλέγοντας το πεδίο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο