Ελληνική Ναυτιλία: Πάνω από $400 εκατ. ετησίως σε έργα αλληλεγγύης και πρόνοιας

 Η συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας σε κοινωνικό επίπεδο είναι καθοριστική, με το αποτύπωμα κοινωνικής αλληλεγγύης της ναυτιλιακής κοινότητας να παραμένει διαχρονικά σταθερό και ουσιαστικό. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), οι ετήσιες δωρεές του ελληνικού εφοπλισμού σε έργα πρόνοιας, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, υπερβαίνουν τα 400 εκατ. δολάρια.

 

Το έργο κοινωνικής προσφοράς της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων: από προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας έως πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Μόνο τα τελευταία χρόνια, έχουν διατεθεί πάνω από 130 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας και της επισιτιστικής βοήθειας, καθώς και για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Κομβικό ρόλο σε αυτό το συλλογικό έργο διαδραματίζει η SYN-ENOSIS / ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ΕΕΕ. Μέσω της SYN-ENOSIS, υλοποιούνται συντονισμένες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύηςοι οποίες ενισχύουν ουσιαστικά φορείς και οργανισμούς που προσφέρουν έργο στο κοινωνικό σύνολο.

Την ίδια στιγμή, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί ποικίλες πρωτοβουλίες ναυτιλιακού χαρακτήρα, στηρίζοντας κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς. Παράλληλα, επενδύει στο μέλλον της ναυτιλίας, ενισχύοντας τις ναυτικές σχολές και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προωθώντας τη ναυτική εκπαίδευση και ενδυναμώνοντας τη νέα γενιά Ελλήνων ναυτικών.

Η κοινωνική συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας δεν περιορίζεται σε αριθμούς, αλλά αποτυπώνει έμπρακτα το διαχρονικό ήθος, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία ενός κλάδου που παραμένει πυλώνας όχι μόνο της εθνικής οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),