Ελληνικός εμπορικός στόλος: Μείωση δύναμης και ολικής χωρητικότητας τον Ιούνιο 2023

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Μείωση παρουσίασαν η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου αλλά και η ολική χωρητικότητά του τον μήνα Ιούνιο 2023 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022, με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου για τον Ιούνιο παρουσίασε σε ετήσια βάση μείωση κατά 0,8%, ενώ μείωση κατά 0,2% είχε καταγραφεί και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 προς το 2021.

Η ολική χωρητικότητα από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, παρουσίασε μείωση κατά 4,0% σε ετήσια βάση, ενώ μείωση κατά 2,2% είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 προς το 2021. 

Ειδικότερα, μείωση καταγράφηκε στα φορτηγά πλοία που ανέρχονται σε 362 (-3,5%) και τα δεξαμενόπλοια 423 (-5,2%) ενώ αύξηση παρουσίασαν τα επιβατηγά που ανήλθαν σε 763 (+2,6%), ενώ τα λοιπά πλοία ήταν 272 (+1,1%).

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο